Društvo

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) obeležilo je, na platou ispred “Kalče”, Svetski dan dece obolele od raka.

U Srbiji je 15. februar obeležen pod parolom “Mnogo je važno da zagrliš snažno”.

NURDOR na ovaj način skrenuo je pažnju javnosti na borbu koju mališani vode protiv ove opake bolesti.

Foto: M. J.

Volonterka NURDOR-a Dana Mitrovska u mlađim danima i sama je prošla kroz bitku sa kancerom. Ona je poručila da uvek treba biti pozitivan i držati osmeh na licu.

NURDOR trenutno raspolaže sa pet roditeljskih kuća. Tri u Beogradu i po jednom u Novom Sadu i Nišu, a trenutno je akcenat i na prikupljanju novca za još jednu roditeljsku kuću.

“Trenutno skupljamo sredstva za izgradnju još jedne roditeljske kuće u Beogradu, koja je neophodna zbog toga što Beograd, kao najveći centar za lečenje ima trenutno problem sa manjkom kapaciteta. Te tri roditeljske kuće mogu da pokriju smeštaj 13 porodica, ali to nije dovoljno. Tako smo odlučili da sva sredstva usmerimo ka izgradnji još jedne roditeljske kuće u Beogradu”, rekla je Mitrovska.

Svi koji žele da pomognu mogu poslati SMS na broj 1150.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com