Društvo

OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE

Pripadnici Vojske Srbije obeležili su 23. april – Dan vojske Srbije, prigodnim svečanostima u svim garnizonima i garnizonskim mestima širom Srbije, uz poštovanje epidemioloških mera na sprečavanju širenja virusne infekcije kovid.

U kasarni ,,Knjaz Mihailo“, u Nišu, na svečanom postrojavanju, komandant 3. brigade Kopnene vojske brigadni general Slađan Stamenković obratio se postojenim pripadnicima dela jedinica u Garnizonu Niš, uručio nagrade i čestitao unapređenja. Uz čestitku praznika, general Stamenković je istakao da su pripadnici u dosadašnjem radu pokazali visok profesionalizam i požrtvovanost i izrazio uverenje će u narednom periodu sve dodeljene zadatke izvršiti kako dolikuje njihovoj jedinici.

Foto: Vojska Srbije

Vojničkoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije u Komandi Kopnene vojske u Nišu, prisustvovali su komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški i vojni Gospodin Arsenije i gradonačelnica Grada Niša, gospođa Dragana Sotirovski.

Nakon čitanja čestitki predsednika Republike Srbije, ministra odbrane, načelnika Generalštaba Vojske Srbije i komandanta Kopnene vojske, general Simović obratio se gostima, vojnicima, podoficirima, oficirima i civilnim licima, čestitajući Dan Vojske Srbije, posebno istaknutim pojedincima dodelio je nagrade a unapređenim pripadnicima čestitao na novim činovima.

Naglasio je da posle uspešno izvedene Združeno taktičke vežbe ,,ODGOVOR 2021“, Kopnena vojska dočekuje Dan Vojske Srbije unapređujući svoje sposobnosti i obezbeđujući mir svim građanima u Kopnenoj zoni bezbednosti i Libanu.
-Sve srpske borce, znane i neznane, treba slaviti, jer su se borili za Krst časni i Slobodu zlatnu, za naš srpski rod i sve građane države Srbije, bez obzira koje su vere- dodao je general Simović.

Na današnjem skupu mogao je da se vidi i deo murala sa rodoljubivim i patriotskim motivima koji krasi kompleks zgrade komande. Mural, koji izrađuje master slikarstva Lazar Krpović, zamišljen je kao deo Muzeja Kopnene vojske.

Foto: Vojska Srbije

Za saradnju sa Komandom Kopnene vojske i doprinos u uređenju zgrade komande, komandant Kopnene vojske dodelio je zahvalnice zaslužnim pojedincima i preduzećima. Priznanja su dodeljena: protojerej-stavroforu Branku Cincareviću iz Pravoslavne Eparhije niške, javnim komunalnim preduzećima „Mediana” na čelu sa Dragoslavom Pavlovićem i Tatjanom Radić i „Naissus” na čelu sa Igorom Vučićem i Aleksandrom Rakićem, Klubu privrednika Grada Niša na čelu sa Draganom Miloševićem-Masterom, masteru slikarstva Lazaru Krpoviću, kompanijama SD „Visokogradnja” d.o.o. Niš na čelu sa Aleksandrom Cvetanovićem, „Monicom” d.o.o. Niš na čelu sa Momirom Nikolićem i Milanom Kostićem, „Fluoelektro” d.o.o. Niš na čelu sa Natašom Radonjić, „Nijansa building center” d.o.o. Niš i „Nevena color” d.o.o. Leskovac na čelu sa Slađanom Stanimirovićem, Regionalnoj razvojnoj agenciji „Jug” na čelu sa Ivanom Mihajlovićem, hotelu „Tami Residence” na čelu sa Jovicom Stojanovićem, istoričaru Mladenu Stankoviću i pukovniku u penziji Đorđu Zatezalu.

Kopnena vojske i Vojska Srbije proslavljaju Dan vojske u spomen na Cveti 1815. godine, kada je donešena odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka, za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com