Društvo

Obeležen Dan Treće brigade Kopnene vojske

“Istoriju i tradiciju poštujemo i negujemo, a sadašnjost izgrađujemo. Pripadnici brigade su prikazali vrhunske sposobnosti na izvedenim vežbama, sposobnost da izvršavaju zadatke rame uz rame sa pripadnicima inostranih snaga, poput vežbe u Rusiji. Naš zadatak je da održimo i unapredimo sposobnosti u odbrani zemlje. Biti pripadnik Treće brigade je čast”, rekao je general Slađan Stamenković, komandant Treće brigade na svečanom obeležavanju Dana Treće brigade Kopnene Vojske u kasarni “Knjaz Mihailo”.

Foto: V. P.

Sadašnji sastav brigade, sa 11 jedinica, čije je sedište u Nišu, baštini tradiciju dugu 107 godina, koja potiče od slavnog “Gvozdenog puka”, osnovanog 7. oktobra 1912. godine u Prvom balkanskom ratu.

Svečanosti su prisustvovali, pored pripadnika Vojske Srbije, predstavnici policije i Žandarmerije, Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, predstavnici niških i opština jugoistočne Srbije, načelnici Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, episkop niški Arsenije i predstavnici islamske i jevrejske verske zajednice, predstavnici javnih preduzeća i institucija, boračkih i drugih udruženja, učenici i predškolci.

Foto: V. P.

Svečanost je dodatno uveličina i defileom pripadnika Treće brigade Kopnene Vojske, a prikazano je i naoruženje.

Ovim povodom čestitku brigadi uputio je i Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, a svečanosti, koja je počela minutom ćutanja u čast poginulih i preminulih pripadnika brigade, u prisustvu Milosava Simovića, komandanta Kopnene vojske i velikog broja gostiju i građana, vojnim  odsustvima i prigodnim poklonima nagrađeni su zaslužni pripadnici i delovi jedinica brigade, a zalaganje brigade je ocenjeno najvišom ocenom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com