Društvo

Obeležen Dan Fakulteta umetnosti

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu održana je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta.

Na svečanosti, u prisustvu velikog broja zvanica, obratili prof. dr Suzana Kostić, dekanica Fakulteta umetnosti i prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta, koji su istakli da je za svega 16 godina koliko postoji, ovaj fakultet postigao impozantne rezultate u razvoju i unapređenju naučnog rada i izdavačke delatnosti Univerziteta u Nišu.

Posebno je istaknuto da se Fakultet danas sastoji iz tri departmana za likovnu, muzičku i primenjenu umetnost, kao i pet centara, od kojih se posebno ističe najnoviji, centar za doživotno učenje.

Gradonačelnik Darko Bulatović poručio je da je Niš ponosan na svoj Fakultet umetnosti koji je za ovo kratko vreme izrastao u hram kulture i umetnosti Niša i naglasio je spremnost Grada da na svaki način pomogne i ojača unapređenje naučnog rada na Univerzitetu čiji je Fakultet umetnosti jedan od najznačajnih segmenata.

”To je Grad radio do sada, a radiće i ubuduće, jer nauka, obrazovanje, umetnost i kultura su temelji na kojima se zasniva svaki moderan grad, što Niš svakako jeste”, rekao je Bulatović.

Na svečanosti je iskorišćena i prilika da se Fakultet priznanjima oduži naučnim saradnicima, predavačima i svima koji su se ugradili u temelje ove naučne i umetničke institucije i istrajno doprineli razvoju i afirmaciji Fakulteta, kao i Pohvalnice najboljim studentima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com