Društvo

Obeležen Dan 63. padobranske brigade i vojnih padobranaca (VIDEO)

Vojna svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i Dana vojnih padobranaca održana je danas na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu.

Na svečanosti je istaknuto da su pripadnici 63. padobranske brigade u prethodnih godinu dana uspešno realizovali sve dodeljene zadatke, pokazali vrhunsku obučenost, visok moral, posvećenost i profesionalizam, i time “potvrdili da ta brigada s pravom uživa status elitne jedinice Vojske Srbije”.

Svečanost je završena polaganjem venaca kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima brigade i skokom padobranaca koji su nosili zastave Srbije, Vojske Srbije i 63. padobranske brigade.

Skupu su prisustvovali predstavnici Generalštaba i jedinica Vojske Srbije, raniji komandanti brigade, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

Dan 63. padobranske brigade i Dan vojnih padobranaca se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niške Vesti (@niskevesti)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com