Društvo

Obeležavanje slave herojskog Udruženja 37. motorizovane brigade

Udruženje Herojske 37. motorizovane brigade – Raška, rezanjem kolača obeležiće sutra, 1.avgusta u Sabornom hramu, Svete Trojice Eparhije niške Slavu “Sveti Stefan Despot Srpski”.

Nakon molitve i rezanje kolača i kulturnog prograna, planiran je i obilazak Muzeja u Komandi KoV, polaganje venaca, zatim obilazak Ćele Kule, Medijane i Čegra.

Nikome nije uspelo da ukroti zloglasnu Drenicu, a to je 1999. godine učinila 37. Motorizovana brigada iz Raške, koja je iz sastava Druge armije pretpotčinjena Trećoj armiji, odnosno Prištinskom korpusu.

Mi smo Udruženje koje baštini tradiciju i kulturu sećanja na 37. Motorizovanu brigadu koja je za izuzetne zasluge u odbrani otadžbine od NATO agresije 1999. Godine odlikovana ORDENOM NARODNOG HEROJA. Formirani smo 24. Marta 2022. Godine i za prvog predsednika izabrali našeg Komandanta Generala Ljubišu Diković. Cilj nam je da Udruženje pomogne ugroženim borcima, ne samo naše jedinice,nego sih boraca i porodice poginulih, da se borimo za statuse i prava boraca, ali i da se okupljamo i da se družimo”, kazao je Nišlija Ivan Milošev, član Upravnog odbora Udruženja.

Pored 63 poginulih ,174 vojnika je tada ranjeno.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com