Društvo

Obeležavanje Badnjeg dana u porti crkve Svetog Pantelejmona. Nalaganje badnjaka i podela česnice

Po peti put zaredom, rukovodstvo Opštine Pantelej i sveštenstvo Crkve Svetog Velikomučenika Pantelejmona, čije ime institucionalno nose i slave kao zaštitnika ovog dela grada Niša, proslaviće Badnji dan zajedno sa građanima, svečanim lomljenjem česnice, darivanjem i činom paljenja badnjaka uz prateći vatromet, tople napitke i peciva.

Oni su pozvali građane sa svoje teritorije na zajedničko okupljanje u porti crkve Svetog Pantelejmona  u petak, 6. januara od 17 časova, kada počinje večernje praznično bogosluženje.

Posle službe, u prisustvu rukovodstva Opštine Pantelej, zvaničnika vojske i sveštenstva Pantelejske crkve uslediće nalaganje badnjaka i podela česnice, saopšteno je iz ove opštine.

“Tom prilikom, okupljeni građani i pravoslavni vernici učestvovaće u lomljenju božićne česnice koju su u zajedničkoj organizaciji pripremile Opština Pantelej i Pantelejska crkva. Troje najsrećnijih među njima, koji odlome paricu, dobiće specijalni dar od Opštine-zlatnik sa pravoslavnim motivima u slavu najradosnijeg hrišćanskog praznika – Hristovog rođenja”, objašnjavaju u saopštenju dostavljenom medijima.

Uz prigodna praznična obraćanja, zlatnike će uručiti predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković, predstavnici vojske i Niške eparhije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com