Društvo

Obeležena 24. godišnjica odbrane SRJ od NATO agresije – Dan sećanja ,,Da se ne zaboravi’

Obeležavanje 24. godišnjice odbrane SRJ od NATO agresije – Dan sećanja ,,Da se ne zaboravi’, organizovan je danas u niškom Narodnom pozorištu. Nišavski upravni okrug je bio jedan od organizatora uz Klub generala i admirala Srbije – podružnica Niš u saradnji sa Komandom kopnene vojske i udruženjima koja neguju tradicije srpskog naroda.

,Sećamo se i nikada nećemo zaboraviti živote naših savremenika, roditelja, braće, sestara, prijatelja i naše dece, živote koje su nam surovo i nepravedno oduzeli. Danas odajemo počast i divimo se hrabrosti onih koji su našu zemlju branili”, izjavio je povodom obeležavanja 24. godišnjice odbrane SRJ od NATO agresije načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović koji je, uz brojne visoke zvanice, prisustvovao skupu u Narodnom pozorištu u Nišu.

Nišavski upravni okrug počastvovan je ulogom jednog od organizatora Dana sećanja pod nazivom ,,Da se ne zaboravi”, uz Klub generala i admirala Srbije – podružnica Niš u saradnji sa Komandom kopnene vojske i udruženjima koja neguju tradicije srpskog naroda.

Uz ovacije i divljenje, na bini je pozdravljen Vladimir Lazarević, penzionisani general pukovnik Vojske Jugoslavije i komandant ratnog Prištinskog korpusa tokom NATO bombardovanja. čiji autentičan i potresan govor o svemu što je naša Vojska doživela i postigla tih meseci, nikog nije ostavio ravnodušnim.

Među predstavnicima Vojske, Crkve i Grada, dug aplauz iz publike su, uz ogromno poštovanje, poslali i komandant Kopnene vojske general – potpukovnik Milosav Simović i general u penziji Žarko Lazarević, a za brojne mlade posetioce ovo nije bilo samo obeležavanje Dana sećanja na NATO agresiju već i svojevrsni čas istorije i lekcija o časti i o načinu kako se jedna zemlja herojski brani.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com