Društvo

O vulkanima i svetu dinosaurusa na štandu Zavoda za zaštitu prirode u niškoj tvrđavi

Zavod za zaštitu prirode Srbije u okviru Nišvil festivala u niškoj tvrđavi kod Vodene kapije od 11. do 15. avgusta 2021. godine u periodu od 19:00 do 23:00 sati predstavlja prirodne lepote Srbije.

 

“Ove godine prvi put će na štandu Zavoda gostovati Prirodnjački centar iz Svilajnca, kada će u subotu 14. avgusta u periodu 20:30 do 21:30 organizovati predstavu za decu o vulkanima i eksperimete kako i zašto nastaje lava. Pored predstave o vulkanima gosti iz Prirodnjačkog centra će postaviti eksponate dinosaurusa iz svoje stalne izložbene postavke”, kažu u Zavodu.

Dodaju da će nakon predstave u 21:00 h biti organizovan nagradni kviz u kome će učesnici moći da dobiji ulaznice za Prirodnjački centar Svilajnac i Resavsku pećinu i knjige o prirodi Srbije u izdanju Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Svakodnevno će na štandu Zavoda posetioci moći da vide i promotivne spotove o zaštićenim područjima i prirod.

Na Info pultu će u periodu od 19 do 23 h, osim predstavnika Zavoda biti prisutni i upravljači Specijalnog rezervata prirode „Uvac”, Parka prirode „Stara planina”, Parka prirode „Sićevačka klisura”, Predela izuzetnih odlika „Lepterija-Sokograd”, Spomenika prirode „Jelašnička klisura”, Spomenika prirode „Cerjanska pećina”, Specijalnog rezervata prirode „Suva planina” i Specijalnog rezervata prirode „Lalinačka slatina”.

U okviru Umetničke radionice „Svet prirode” deca mogu da pokažu kako oni vide prirodu i pokušaju da nacrtaju ili izvajaju svoju omiljenu vrstu ili prirodno dobra (Za najbolje radove biće obezbeđeni pokloni – neka od publikacija Zavoda).

Zavod će na svom štandu u nedelju 15. avgusta, napraviti izložbu najuspešnijih dečjih radova.

Program Zelene zone festivala realizuje Zavod za zaštitu prirode Srbije u saradnji sa Prirodnjačkim centrom Svilajnac, Direkcijom za izgradnju grada Niša, Rezervatom „Uvac” d.o.o., JP „Resavska pećina” i JP „Srbijašume”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com