Društvo

O primeni novih izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju na seminaru u Nišu

Nove izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju počele su da se primenjuju od 1. januara 2020. godine. Izmene i dopune pretežnim delom rešavaju nedoumice koje su se javile u praksi, dok drugim delom uvode potpuno nova rešenja i procene u izvršnom postupku.

Značajna koncepcijska novina jeste proširivanje nadležnosti javnih izvršitelja u fazi sprovođenja izvršenja, ali i davanje javnim izvršiteljima novih isključivih nadležnosti i to u fazi određivanja izvršenja, ističu u Regionalnoj kancelariji posrednika.

Suštinska novina ogleda se u nadležnosti za odlučivanje o predlogu za izvršenje i donošenje rešenja o izvršenju radi naplate potraživanja prema budžetu Republike Srbije ili lokalne samouprave.

Violeta Stamenković, Regionalna kancelarija posrednika

“O ovim novinama i kako primeniti Zakon o izvršenju i obezbeđenju u praksi javnih izvršitelja biće reči na seminaru koji u Nišu organizuje Službeni glasnik”, kaže predstavnik Regionalne kancelarije posrednika Violeta Stamenković.

Seminar će se održati 25. februara, a predavač je Aleksandra Trešnjev, predsednica Komore izvršitelja i koator Komentara Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

“Ciljna grupa su javni izvršitelji, predstavnici javnokomunalnih preduzeća, sudije osnovnih i viših sudova, sudije privrednih sudova, advokati, predstavnici malih i srednjih preduzeća, uključujući i sva fizička lica zainteresovana za navedenu oblast”, ističe Stamenković.

Ovakvu vrstu edukacije do sada su zainteresovani mogli da čuju samo u Beogradu. On nedavno, a zahvaljujući Regionalnoj kancelariji posrednika to mogu i u Nišu.  Svi zainteresovani kancelariji se mogu obratiti na mejl:    reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com