Obrazovanje

“O meteoroidima, meteoritima i meteorima uz malo fizike i matematike”

U četvrtak 20. maja od 19,45 sati prof dr Dragan Gajić će održati online predavanje „O meteoroidima, meteoritima i meteorima uz malo fizike i matematike“ u organizaciji Astronomskog društva Alfa iz Niša. Predavanje se održava u okviru manifestacije “Maj mesec matematike”.

 

“Na predavanju će biti objašnjeni pojmovi pomenutih tela i pojava, biće reči o njihovim karakteristikama i klasifikacijama. U kratkim crtama biće obrazložena fizička teorija meteora. Biće ukazano i na uticaj meteoridnih tela na živi svet na Zemlji, što se ogleda kroz njihove katastrofalne sudare sa Zemljom, što može biti uzrok masovnih izumiranja, ali koji mogu biti i motori evolucije i donosioci prebioloških jedinjenja i vode u ranoj fazi istorije naše planete, što je omogućilo nastanak života na njoj”, objašnjavaju organizatori predavanja.

Predavanje se možete pratiti putem Zoom platforme, podaci za pristup su:

https://zoom.us/j/93274843608?pwd=bUU2eDhPNC9GR0xXeDlHTTlvbnZmZz09
Meeting ID: 932 7484 3608
Passcode: 877144.

I ove godine Departman za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta obeležava Maj mesec matematike u Nišu nizom naučno-popularnih predavanja. Ova predavanja namenjena širokom krugu slušalaca, a posebno su dobrodošli učenici treće i četvrte godine srednjih škola.

Predavanje profesora dr Dragana Gajića realizuje se i kao deo aktivnosti AD Alfa u okviru projekta “Malim koracima ka astronomiji”, uz podršku Centra za promociju nauke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com