Društvo

NUO: Ohrabruje vest da su vodostaji reka svuda u blagom padu

Načelnik Nišavskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu Petar Babović u stalnom je kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama Nišavskog okruga koje su pogođene poplavama i prati razvoj situacije iz sata u sat.

 

 

“Ohrabruje vest da su vodostaji reka svuda u blagom padu. Rasli su samo vodotoci prvog reda u Doljevcu. U porastu je bila Južna Morava i njene pritoke Toplica i Pusta Reka ali nije došlo do ugrožavanja objekata. Noć u Doljevcu je protekla mirno”, poručuju u Nišavskom upravnom okrugu.

Nadležne ekipe su na terenu, voda se ispumpava iz poplavljenih objekata, a obezbeđen je i kalorifer za sušenje prostorija.

Izvorište u selu Šainovac je zamućeno, pa je u dogovoru sa JKP “Naissus” načelnik Babović obezbedio cisternu sa pijaćom vodom, koja obilazi to i druga najugroženija sela u opštini Doljevac.

I u Gadžinom Hanu je u toku sanacija štete nastale od poplava. Predstavnici te opštine i JKP “Gadžin Han” uveliko rade na saniranju oštećenih puteva u selima.

Na teritoriji Svrljiga stanje je stabilno posle izlivanja Timoka u atare nekoliko sela te opštine.

“Vodostaj trenutno opada ali se situacija redovno prati”, ističu u Nišavskom upravnom okrugu.

Foto: Vesna Ignjatović

U samom Nišu nakon obilnih kiša koje su pale i slivanja voda iz vodotokova drugog reda i bujičnih voda nadošla je i Nišava, koja je juče bila do ivice korita na keju i koja je nosila čitava stabla.

Međutim, prema rečima nadležnih, ne postoji bojazan da će se Nišava u gradu izliti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com