Ekonomija

NSZ raspisala nove konkurse za podsticaj zapošljavanja

U cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za 2019. godinu, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse za tekuću godinu.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, a biće objavljeni i u dnevnom listu „Večernje novosti“, kao i u publikaciji „Poslovi“, 27. februara ove godine.

Informacije o novim javnim pozivima i konkursima svi zainteresovani mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ, kao i preko Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301.
Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019. god. koji je Vlada Republike Srbije usvojila krajem prošle godine, planirano je uključivanje više od 136.000 nezaposlenih lica u mere aktivne politike zapošljavanja, za šta je obezbeđeno četiri milijardi dinara iz državnog budžeta. Još 550.000 dinara biće utrošeno za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button