DruštvoEkonomija

NSZ nastavlja on-line komunikaciju sa strankama

Nacionalna služba za zapošljavanje nastavlja on-line komunikaciju sa korisnicima usluga i posle ukidanja vanrednog stanja.

Prijavljivanje na evidenciju NSZ, podnošenje zahteva za novčanu naknadu ili neke vid obuke, biće moguće elektronskim putem, već od ponedeljka 11. maja. Na isti način i poslodavcima je omogućena dostava zahteva i prijava po raznim osnovama.

Svoju prvu prijavu na evidenciju NSZ, lica koja traže zaposlenje će od ponedeljka 11. maja moći da obave elektronskim putem. Potrebno je popuniti Obrazac Prva prijava na evidenciju i poslati na meil adresu nadležne filijale NSZ, prema mestu prebivališta ili prema mestu rada ili prestanka radnog odnosa, podnosioca prijave.

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i prijavljivanje za obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, biće omogućeno na isti način.

Redovna javljanja su tokom vanrednog stanja bila stopirana, ali niko od tražilaca zaposlenja, zbog toga neće biti pasiviziran. Sva lica koja su u ovom periodu imala zakazan redovan razgovor sa svojim savetnikom, odnosno obavezu redovnog javljanja, biće obaveštena telefonom ili meilom i o novim rokovima i načinu na koji to mogu obaviti”, kažu u niškoj filijali NSZ.

Elektronskim putem i poslodavcima je omogućeno da podnesu prijave potrebe za zapošljavanjem, kao i zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih, ali i da podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

Bez maske i rukavica ni u NSZ

Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem, kao i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna. U tom slučaju, obavezna je primena i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj call centra 0800/300-301 ili 018/501-313, putem meila: pisarnica.nis@nsz.gov.rs ili na sajtu na sajtu nsz.gov.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com