Društvo

Novu godinu građani će uglavnom dočekati u krugu porodice. Mnogi ugostitelji odustali od organizovanja dočeka

Sudeći prema rečima Nišlija, Novu godinu će uglavnom dočekati u krugu porodice, ili sa prijateljima. Oni mlađi organizovali su kućne žurke, a za sve one koji žele biće i organizovanog dočeka na Trgu kralja Milana gde će građane Niša uveseljavati Zorica Brunclik, Alen Ademović i Milica Pavlović. Kada su kafane u pitanju, ove godine će prema rečima predsednika Udruženja ugostitelja “Konstantin” raditi polovično.

Predsednik ovog udruženja Bojan Mitić kaže da neće biti organizovanog dočeka uglavnom u manjim kafanama, koje ne mogu da pokriju troškove organizacije i sprovedu sve epidemiološke mere.

Novu godinu će ipak građani dočekati u većim kafanama.

“Troškovi muzike i dodatno angažovanje radnika je veliko, tako da su odustali od organizacije”, kazao je Mitić i dodao pod ovim okolnostima ne mogu da ostvare profit.

On je istakao da su građani zbog epidemioloških mera promenili navike, pa su tako ovih dana kafane bile pune do 20 časova. Ipak iskustvo ugostitelja govori da je neophodno da ponovo zaživi i veče, kako bi im se isplatilo poslovanje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com