DruštvoLica Niša

Novom groblju u Nišu neophodno proširenje, mesta za još godinu i po (VIDEO)

Više od 100 radnika "Mediane" čistilo Novo groblje

Na Novom groblju u Nišu ima prostora za sahranjivanje u narednih godinu i po dana i zbog toga je neophodno njegovo proširenje, a pri tome biće urađena i Aleja zaslužnih građana, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je podsetila da se Novo groblje sada prostire na 70 hektara.

“Dali smo nalog za izgradnju ulice izvan groblja, kako bi postojeća koja deli stari i novi deo postala interna servisna saobraćajnica. Sada se događa da povorka prolazi, a da pojedini vozači prolaze ili se napravi kolona i gužva”, rekla je Sotirovski gostujući u jutarnjem programu Televizije “Belami”.

Sotirovski je najavila da će Vrežinskog groblje uskoro ući u sistem Javno komunalnog preduzeća “Gorica” kao što su to sada Novo groblje, groblje u Brzom Brodu i u Suvom Dolu.

“Dobili smo saglasnost Vlade Srbije da zaposlimo još 20 kopača kako bi “Gorica” mogla da preuzme i to groblje”, rekla je Sotirovski.

Prema njenim rečima u planu je eksproprijacija velike parcele pored Vrežinskog groblja koja bi se koristila za sahranjivanje.

“Sada tamo postoje i kriminalne radnje zbog čega smo obavestili policiju. Privatna lica lica prodaju parcele na groblju čak i više puta i mnogi su se ljudi žalili”, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da veliki problemi postoje i na muslimanskom groblju.

“Počelo je “divlje” sahranjivanje na okolnim njivama i zato tamo sada radimo eksproprijaciju zemljišta”, istakla je Sotirovski.

Povodom predstojećih zadušnica, kazala je gradonačelnica Niša, na Novo groblje i groblje u Vrežini upućeno je više od 100 radnika “Mediane” kako bi pomogli radnicima “Gorice” u čišćenju.

“Staze su oprane i prohodne, ispražnjene kante, pokupljen otpad u međugrobnom prostoru, uređeno je zelenilo”, saopštilo je ovo preduzeće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. snimili ste video, i to i sa dronovima kako se skuplja djubre na groblju??????? jel ste realni???

    1. Haaaahahahahaaaa! A, montaza i muzika su najbolji! Samo cekam da se pojavi i Tom Kruz ili Dzejms Bond- Mission Impossible, bate! (na nishki/nishke vesti nacin)!
      UZAS.

  2. Vlada Srbije daje dozvolu Gorici da zaposli 20 kopača na groblju? Jeli to moguće…Beograd i to uredjuje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com