Društvo

Novogodišnji prijem u Gradskoj kući

Vladika niški gospodin Arsenije, predsednici gradskih opština, članovi Gradskog veća, načelnici Gradskih uprava, predstavnici vojske i policije, direktori javnih preduzeća i gradskih institucija kao i svi drugi sa kojima je Grad Niš sarađivao u protekloj a nastaviće saradnju i u nastupajućoj 2022.godini, bili su gosti na tradicionalnom Novogodišnjem koktelu organizovanom u Gradskoj kući. Sve ih je pozdravila i dobrodošlicu im poželela u ulozi domaćina gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je poručila da je ovo vreme kada sumiramo rezultate ali je i vreme da se svima zahvali usvoje i ime svih saradnika za sve što su oni koji su se danas okupili činili, čine i što će činiti u budućnosti za Grad.

“Otvoreni smo za sve vidove saradnje i svima se zahvaljujem na neiscrpnoj energiji i na svemu onome što smo dobro učinili za naše sugrađene u ovoj godini”, kazala je gradonačelnica Sotirovski. “

Veliki su planovi pred nama i u 2022.godini. Ovo je vreme koje od svih nas iziskuje posebnu mudrost i hrabrost u odlukama. Nadam se da ćemo dobro sarađivati i u godini prede nema, a tamo gde nismo dobro sarađivali nadam se da ćemo tu liniju bolje uspostaviti na obostrano zadovoljstvo i zadovoljstvo svih nas. Dugujem jedno veliko hvala ljudima koji su moji najbliži sradnici , Gradskom veću, svim predsednicima Gradskih opština, direktorima jevnih preduzeća I institucija, Vojsci, policiji, Pravoslavnoj crkvi, svima koji ovom gradu žele I čine dobro”, istakla je gradonačelnica Sotirovski.

Ono što grad Niš čeka u narednoj godini je dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, sređivanje saobraćajnica, izmeštanje pijace, i još mnoge druge aktivnosti i investicije.

“U protekloj godini smo imali dosta problema vezanih za epidemiju korene koja traje već dve godine. Ponosni smo pre svega na privrednike koji su pokazali zavidni stepen fleksibilnosti u krajnje specifičnim uslovima i ja im se ovom prilikom zahvaljujem i čestitam na tome jer da nije bilo fleksibilne privrede ne bi bilo ni adekvatnog privrednog razvoja u 2021.godini, ne bi bilo ni punjenje budžeta ni započetih projekata. Imali smo nekoliko ključnih projekata koje smo realizovali u ovoj godini, imamo planove i za naredne projkete i naravno ništa nije rađeno ad hoc. Pratili smo Plan razvoja Grada Niša koji je nedavno usvojen, dosledno ga sprovodimo kreirajući politiku razvoja”, kazao je Vladislav Marjanović, gradski većnik za privredu i održivi razvoj.

Prema rečima većnice za kulturu Adriane Anastasov godina koju ispraćamo bila je uspešna, ali planovi za godinu koja nas očekuje su već tu.

“Planovi za iduću godinu su već napravljeni i nadamo se da će nova biti mnogo uspešnija. Omogućili smo građanima da je dočekaju na nekoliko lokacija na kojima se organizuju dnevne aktivnosti. Manifestacije i festivali su održani u skladu sa epidemiološkim uslovima, a što se tiče turizma imali smo veći broj turista u odnosu na godinu pre ove”, istakla je Anastasov.

Dragana Petković, direktorka TON-a najavljuje planove za 2022.godinu.

“ Godina 2022. je godina razvoja turizma u našem gradu.Veliki broj avio linija povezaće naš grad sa mnogim evropskim gradovima. Povezaćemo se i sa Beogradom a to znači povezivanje sa nekim udaljenim tržištima kao što je Rusiji ili Kina. Očekuje nas priprema novih turističkih proizvoda, pomoć agencijama za aktivni odmor, priprema strateških dokumenata za osnivanja Turističke regije Jugoistočne Srbije. Grad Niš mora biti centar razvoja turizma cele Jugoistočne Srbije i pripremićemo se da okupimo opštine naše regije”, istakla je Dragana Petković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com