Društvo

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI SOCIJALNO UGROŽENOJ DECI: „Svi smo mi Deda Mraz“

VOS “Kreativno pero” iz Beograda i humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša, uz podršku Saveta za socijalna pitanja Kancelarije za mlade Grada Niša organizuju veliku humanitarnu akciju “Svi smo mi Deda Mraz”, u sklopu koje će biti podeljeno preko 300 paketića socijalno ugroženim porodicama i institucijama. Biće podeljeno preko 2.000 kilograma pomoći.

Podela novogodišnjih paketića deci slabijeg materijalnog stanja održaće se u sredu, 26.decembra u velikoj sali Oficirskog doma. Tada će pored predstavnika ove škole, biti i direktor Centra za socijalni rad “Sveti Sava” Zoran Jović, ali i brojni predstavnici Grada. Za sve mališane priređen je i prigodan program. Pored paketića, oni će dobiti i diplome prijateljstva.

Jovan Milić, iz humanitarne organizacije „Nađi Raula“ kaže da su za decu pripremili zanimljiv program.

„Pored same dodele novogodišnjih paketića za svu prisutnu decu smo pripremili zanimljiv program. Mališani iz ANIP „Mozaik“ priredili su zanimljiv program folklora i pesme, a ono što je zanimljivo, svako ko dobije paketić, uz paketić će dobiti i diplomu prijateljstva, koje su pravili naši volonteri“, kaže Milić.

„U ovu akciju, zahvaljujući školi „Kreativno pero“ se uključio veliki broj kompanija, a posebno moram da istaknem gospođu Vesnu Trajković i celu porodicu Trajković, koja živi i radi u Cirihu. Oni su nam donirali 120 paketića i uz pomoć prevoznika dovezli do Niša, što pokazuje da naša dijaspora ne zaboravlja svoj narod“, dodaje Jovan Milić.

Istog dana predstavnici VOS „Kreativno pero“, organizacije „Nađi Raula“ i Saveta za socijalna pitanja Kancelarije za mlade, posetiće i Dom Kulina, dom za smeštaj dece i starijih ometenih u razvoju, i uručiti im donaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com