DruštvoServisne

Novogodišnji koncert zatvara centar grada u ponedeljak od 20 časova

Zbog organizovanog dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana, glavne gradske saobraćajnice, Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina, od raskrsnice “Sud” do raskrsnice “Ured”, biće zatvorene za saobraćaj već od 20 časova 31. decembra do 6 sati ujutru 1. januara.

Novogodišnji koncert počinje u 23 časa i trajaće do 2 časa posle ponoći.

Tonske probe učesnika koncertnih dešavanja biće održane u ponedeljak 31. decembra od 19 do 21 čas. Bina za nastupe biti montirana dan ranije, u subotu 30. decembra tokom prepodneva i da će biti smeštena u neposrednoj blizini spomenika na centralnom gradskom trgu.

Od 23 časa nastupiće Željko Vasić i sa njim će posetioci, uz zajedničko odbrojavanje i uz pratnju vatrometa, u ponoć dočekati Novu 2019. godinu. Pola sata nakon ponoći sledi nastup „Leksington benda“ i trajaće do 2 časa posle ponoći.

Niški kulturni centar, koji je organizator novogodišnjeg koncerta, je u koordinaciji sa organima reda i javnim komunalnim preduzećima, preduzeo sve neophodne mere kako bi se sugrađani osećali potpuno bezbedno tokom dočeka, a sam doček protekao u skladu sa očekivanjima, kako i dolikuje jednoj ovakvoj velikoj javnoj manifestaciji.

Upućen je apel građanima da novogodišnjem dočeku pristupe na dostojanstven način, da izbegavaju korišćenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, koja mogu da povrede ljude ili izazovu incidente, kao i da alkoholna pića koriste umereno, kako bi bila sprečena mogućnost bilo kakvog eventualnog nemilog događaja.

Takođe, pozivaju sugrađane da prate sva eventualna dodatna uputstva organizatora dočeka, policije, vatrogasne službe, hitne pomoći, kao i komunalnih preduzeća koja će brinuti o komunalnom redu pre, u toku i posle koncerta.

Po završetku koncerta uslediće neophodne komunalne aktivnosti javnih preduzeća zaduženih za raščišćavanje prostora na kojem se odvijao doček.

Ulica će biti otvorena najkasnije 1. januara u 6 sati ujutru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button