Kultura

NOVOGODIŠNJI KONCERT: Najveći muzički spektakl IKADA u Nišu!

Desetog januara, nastupajuće 2018. godine, u hali “Čair” od 20 sati održaće se tradicionalni Novogodišnji koncert Omladinske filharmonije “Naissus” sa solistima. Maestro Zoran Andrić ovaj koncert najavljuje kao muzički spektakl, jer će nastupiti čak devet vrhunskih solista, pet tenora i četiri soprana.

Tradicionalno, 22. godinu za redom

Novogodišnji koncerti u Nišu počeli su da se održavaju pre 22 godine i to kao replika čuvenom koncertu u Beču, koji se održava svakog 1. januara. Dirigent i osnivač Omladinske filharmonije “Naissus”, Zoran Andrić, kaže da nije želeo da niški koncerti budu samo replika bečkim, zato je uveo operske arije. Ove godine najavljuje da će niška publika moći da čuje deo repertoara koji izvodi čuveni kvartet “Il divo”, poput kompozicija  “My way” , “Nella Fantasia” i druge.

“Omladinsku filharmoniju “Naissus” čine mladi ljudi koji za sobom imaju već dve zlatne medalje na svetskim takmičenjima i četvrto mesto u svetu. I zbog njiih, a i zbog solista koji dolaze jer su oduševljeni Srbijom, Nišom i niškom publikom, ovi koncerti predstavljaju najveći umetnički i kulturni događaj ne samo u Nišu, već imaju i širi odjek”, kazao je dirigent Zoran Andrić gostujući na TV KCN.

Foto: Facebook

Pet tenora i četiri soprana

Andrić je dodao da je bilo jako teško skupiti soliste koji su angažovani po Evropi u svetu da baš svi budu u Nišu 10. januara, ali je uspeo. Svoje sugrađane je na koncert pozvao rečima:

“Dragi prijatelji, dame i gospodo, drage Nišlije, drugari i umetnici. Desetog januara 2018. u 20 sati u hali “Čair” odrđace se tradicionalni Novogodišnji koncert sa još više svetskih imena iz domena klasične muzike. Ne budite lenji i pogledajte ovu reklamu, jer sigurno nekog od vaših poznanika ili porodice baš ovakav koncert i događaj interesuje i priželjkuje. Započnite Novu godinu lepim notama. Omladinska (srpska) filharmonija “Naissus” vas ocekuje.”

Ulaznice za Novogodišnji koncert su 800, 1000 i 1200 dinara za parter (koji će biti  numerisan). Studenti će, iz indekse moći da kupe po dve karte po ceni od 500 dinara, a ista cena važiće i za penzionere. Ulaznice su u prodaji od 6. decembra, a mogu se kupiti u šoping centru “Forum” i knjižari “Nušić”.

Ovaj muzički spektakl će biti snimljen, a u produkcuju će biti uključeno šest kamera.

“Budžet za koncert nije ni veliki, a ni mali i iznosi 2, 5 miliona dinara, što je oko 23- 24.000 evra. To bi u Beogradu koštalo preko 120 hiljada evra, garantujem”, tvrdi Andrić.

Pokrovitelj koncerta je, tradicionalno, Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com