Društvo

Novogodišnja izložba učeničkih radova u Delta Planetu

Učenička zadruga “Nadeždine pčelice”, koju je osnovala OŠ “Nadežda Petrović” Sićevo, imaće zajedničku Novogodišnju izložbu radova sa Učeničkom zadrugom “Suncokreti”, koju je osnovala Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” u Trčnom centru Delta Planet 20. i 21. decembra u periodu od 10 do 22h.

Učenička zadruga “Nadeždine pčelice” je nedavno dobila plaketu za najraznovrsniju ponudu proizvoda na Prvoj regionalnoj konferenciji učeničkih zadruga “Učeničke zadruge – mogućnosti i značaj za razvoj kompetencija” u Nišu 7. decembra ove godine.

Učenička zadruga “Nadeždine pčelice” u Sićevu

Učenička zadruga “Nadeždine pčelice” Osnovne škole “Nadežda Petrović” u Sićevu je osnovana jula 2020. god. sa ciljem podsticanja razvijanja pozitivnog odnosa učenika prema radu i profesionalne orijentacije, povezivanja nastave sa svetom rada, razvijanja svesti o odgovornosti za preuzete obaveze, kao i razvijanja pozitivnog odnosa prema timskom radu i preduzetništvu. Pretežna delatnost zadruge je gajenje začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja. U zadruzi lepo funkcioniše timski rad učenika, nastavnika i roditelja, ukupno brojimo 92 člana.
U sklopu zadruge postoje dve sekcije i to poljoprivredna sekcija i kreativna radionica. U okviru poljoprivredne sekcije sadimo razne poljoprivredne kulture poput krompira, pasulja, kukuruza kokičara i tikvi. Sadnja cveća i sređivanje školske leje je takođe omiljena aktivnost u okviru ove sekcije. Realizovali smo i projekat Podizanje zasada šljiva zahvaljujući finansijskim sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za unapređenje rada učeničkih zadruga, koja su dodeljena na osnovu javnog poziva ministarstva i odluke ministra prosvete.Dodeljena su nam i sredstva grada Niša u iznosu od 299.800,00 din za nabavku sušare u narednom periodu.U okvirukreativne radioniceizrađujemo suvenire, ukrase, priveske i magnete. U radu kreativne radionice koristimo CNC mašinu, koju je nabavila škola, kako bismo pravili razne suvenire i priveske od šper ploče. Imamo i ručno izrađene suvenire za čiju izradu koristimo konac, ukrasni papir i drvo. Radove smo izlagali na mnogobrojnim izložbama u našoj školi, kao i drugim školama, u Niškoj Banji, na sajmu zadrugarstva za škole dobitnice sredstava za unapređivanje rada učeničkih zadruga u Beogradu, prvoj zajedničkoj izložbi učeničkih zadruga grada Niša u Tvrđavi, Danima žalfije u Sićevu, Etno susretima u Niškoj Banji, manifestaciji „Dani sićevačke berbe“ i Prvoj regionalnoj konferenciji učeničkih zadruga u Nišu.
Učenička zadruga koristi sredstva za nabavku nastavnih sredstava za unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada, finansiranje ekskurzija za učenike slabijeg materijalnog stanja, kao i humanitarne akcije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com