Društvo

Novogodišnja akcija stanara u Knjaževačkoj ulici: I zabava i vaspitanje

Stanari zgrade u Knjaževačkoj broj 147b u Nišu i ove godine su obradovali novogodišnjim paketićima mališane koji žive u toj zgradi. Deda Mraz je stigao u zajedničke, praznično ukrašene, prostorije i podelio paketiće, nakon čega je usledila zabava najmlađih i druženje ostalih stanara.

Deda Mrazovi mali pomoćnici Staša Petrović i Stefan Šibić takođe su dobili paketiće i kazali da veruju da se u njima nalazi nešto od onoga što su oni poželili.

„Za Novu godinu sam poželela od Deda Mraza jedne male lepe lego kocke, album i neke igračke za moju seku. Mi smo okitili jelku i ja sam ispod nje ostavilo pismo sa svojim željama i kolačiće za Deda Mraza“, rekla je Staša.

Stefan Šibić je kazao da priželjkuje da mu Deda Mraz donese sok i okrugle kolačiće.

„Već sam dobio kombi sa autićima i neke knjigice“, izjavio je Stefan.

Među onima koji su došli na novogodišnju zabavu i poklone od Deda Mraza bila je i porodica Šibić koja više ne živi u zgradi.

„Bili smo podstanari i uvek smo se lepo družili sa svim stanarima. Rado i sada svraćamo, iako sada imamo svoj stan. Došli smo pre svega da bi da bi se deca družila. Ova zgrada je prva u Nišu pre četiri godine organizovala dodelu paketića deci, a sada to rade i mnoge druge“, izjavila je Vesna Šibić.

Inicijator podele deci paketića i novogodišnjeg druženja Zvonimir Vasković, oficir u penziji, rekao je zgrada ima zajedniči fond za tekuće troškove i iz tog fonda kupuju deci paketiće, grickalice i sokove, a i sami stanari donesu uvek ponešto za posluženje.

„Vrlo nam je bitan vaspitni faktor, a vaspitanje dece počinje već od druge, treće godine. Da bi deca dobila paketiće od Deda Mraza moraju da budu dobra tokom godine, da odrecituju ili otpevaju nešto i da nacrtaju makar jedan crtež. Dečije radove postavljamo na zidovima u zgradi. Od podruma do krova imamo stalnu postavku dečijih radova“, istakao je Vasković koji je već tradicionalno i ove godine bio u ulozi Deda Mraza.

On je naglasio da dodelu paketića smatra jednim lepim gestom kojim može da se pozitivno utiče na vaspitanje dece.

„Naša dečica su nebrušeni dijamanti. Ko ih bude profilisao rezultati će biti pozitivni ili negativni. U profilisanju pod broj jedan učestvuju roditelji, zatim bake i dece, okolina u kojoj žive, a kasnije škola, društvo i država. Svako ima neki svoj uticaj zavisno od toga ko i kakav uticaj ispolji deca će biti profilisana u prave i odgovorne ljude koji će da poštuju osnovne ljudske vrednosti. Međutim, ukoliko došli pod udar onih koji ne misle dobro ni sebi ni drugima, na žalost doći će i dolazi do pojava koje skoro svakog dana pune novine. Počela su dečica od 12, 13, 14 godina da koriste hladno i vatreno oružje i da se dešavaju nemile stvari, koje do pre desetak godina nisu ni mogle da se zamisle“, izjavio je Vasković.

Osim po lepoj novogodišnjoj akciji stanari zgrade u Knjaževačkoj ulici mogu da se pohvale i izuzetno uređenom zgradom i pravom botaničkom baštom na samom ulazu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com