Promo

NOVO U PONUDI! Starena mesa na IZVOR-u dobre hrane

Restoran Izvor uvek je korak ispred kada je ponuda u pitanju. Vitrina za starenje mesa je nešto sasvim novo a postavljanju vitrine najviše se raduju gosti ovog popularnog niškog restorana.

Spoj etno ambijenta, dugogodišnjeg ugostiteljskog iskustva i dobar glas, upotpunjeni su ponudom koju je teško odbiti a reč je o jelima koja se spravljaju od mesa koje je pretrpelo suvo zrenje. Ceo proces “starenja mesa” obavlja se u veoma kontrolisanim uslovima što se tiče temperature i pritiska

U komori meso “leži” dvadesetak dana što dovodi do pojave plesni na spoljašnjoj strani odsečka, pri čemu se formira tanka kora koja se čisti pre pečenja. Plesan pospešuje stvaranje prirodnih enzima u mesu, koji omekšavaju meso i razvijaju jedinstven ukus specifičan za stareno juneće meso. Nakon suvog zrenja kolagen, koji drži mišićna vlakna zajedno i čini stejk tvrdim, se razlaže usled dejstva enzima i ono što ostaje je čist, mekan protein punog i poboljšanog ukusa. Ukus ovako pripremljenog mesa za pečenje je puterast i bogat, pun i održiv, sočan i intenzivan. Pri starenju mesa dolazi do gubitka tečnosti i do 30%. Dobro odležalo meso je mnogo mekše nego sam sveži stejk. Promena ukusa je posledica mnogih procesa, uključujući i delovanje enzima i hranljivih bakterija.

U ponudi DRY AGE JUNITINE su T-BONE, RIB EYE i NEW JORK STRIT

Restoran Izvor pored starenja mesa sprovodi niz najmodernijih metoda za obradu namirnica koje kasnje dospevaju za sto najprobirljivijih gostiju.

Sve ovo čini Izvor jedinstvenim mestom za uživanje u dobroj hrani, koju pripremaju vični kuvari u prijatnoj i toploj atmosferi, koju odlikuje pravi domaćinski odnos prema gostima i vrhunskom izboru pića, koja upotpunjuju ukuse od aperitiva, preko glavnog jela, do deserta.

“Naša kuća u saradnji sa vrhunskim kuvarima može da vam ponudi specijalitete koje još uvek niste viđali kod nas, i to nas čini unikatnima, prijatan i topao ambijent u kombinaciji sa našom kuhinjom, ljubaznim osobljem pružiće vam jedinstven i kompletan užitak”, ponosno ističu u Restoranu Izvor.

Na samom pragu dočekuje vas ljubazno i profesionalno osoblje, koje je, uz prijateljski odnos, tu za sve što je potrebno kako bi uživanje u hrani i meraku bilo potpuno.

Bilo da odaberete tradicionalna jela sa roštilja, nešto iz domaće kuhinje, ili neki od njihovih čuvenih specijaliteta, užitak u svakom zalogaju je zagaratnovan. A u širokoj paleti kvalitetnih pića možete pronaći baš ono koje odgovara vašem ukusu.

[meta_gallery_slider]

Etno sala pruža unikatan ambijentalni užitak srpske tradicionalne trpeze.

Transformacijom sale u letnjem periodu, Restoran Izvor dobija prelep ambijent bašte, koji je savršen da ga iskoristite tokom sunčanih dana, kao oazu odmora i užitka za sva vaša čula.

Tradicija i merak čekaju vas u RESTORANU IZVOR!

RESTORAN IZVOR
Mihajla Pupina 18, Niš
018 533513
www.restoranizvor.com
Facebook

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d23224.8401332349!2d21.918061!3d43.31206100000001!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x832fbc10ed627dcd!2sRestoran%20Izvor!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1590672823071!5m2!1sen!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com