Društvo

NOVO TAKMIČENJE STUDENATA ELEKTRONIKE: Pobednici se sastaju maja u Minhenu

Udruženje studenata elektronike Evrope – Lokalni komitet Niš ove godine prvi put realizuje projekat pod nazivom EESTech Challenge, koji će se održati od 15. do 17. marta 2019. godine.

Ovogodišnja tema takmičenja je Internet of Things. To je sistem koji povezuje milione predmeta iz našeg svakodnevnog života, ulično osvetljenje, parking servis, uličnu signalizaciju, bolničku opremu, kućne aparate, koji su opremljeni senzorima, procesorima i uređajima za komunikaciju, a sve sa ciljem da preko Interneta razmenjuju važne podatke i da prema tome odreaguju na najoptimalniji način.

“Lokalna runda koja se održava u Nišu je jedna od dvadeset i jedne runde održanih širom Evrope,a pobednici ovih lokalnih rundi će se sastati u maju, na finalnoj rundi u Minhenu”, kažu organizatori takmičenja.

Za prvu nagradu će se timovi od po tri člana, a mogućnost prijave imaju studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i studenti Visoke tehničke škole u Nišu.

Pored takmičarskog, postoji i edukativni deo, tokom koga će stručni predavači obrađivati razne teme vezane za Internet of Things.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close