Ekonomija

Novo radno vreme aerodroma, ali rad isti

Prema naredbi Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije da aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu od početka aprila do 26. oktobra biće otvoren za javni avio-prevoz 16 sati nedeljno. Naredbom Direktorata aerodrom neće raditi sredom, a ponedeljkom i četvrtkom radiće dvokratno, dva puta po dva sata, dok će ostalim danima za javni avio-prevoz biti otvoren po dva sata.

U niškoj vazdušnoj luci saopštili su da ova naredba ništa ništa promeniti u radu, odnosno avioni će i dalje moći da sleću u Nišu kad god za to postoji potreba.

„Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš otvoren je za javni avio-prevoz i svih 24 časa na poseban zahtev avio-kompanija izvan vremena otvorenosti, uz prethodno odobrenje operatera aerodroma, a operater će obezbediti sve neophodne uslove definisanim Sertifikatom aerodroma i važećim Zakonom o vazdušnom saobraćaju. Osim u objavljeno vreme otvorenosti, na raspolaganju za prihvat i otpremu svakog vazduhoplova koji je najavio sletanje i to u bilo kom periodu dana, odnosno 24h svakog dana u godini. Po tom principu ni jedan vazduhoplov nije odbijen ili je morao da sleti drugde zbog zatvorenosti našeg aerodroma u celokupnom prethodnom periodu“, istakli su u JP Aerodrom Niš.

Vreme otvorenosti aerodroma, naveli su u niškoj vazdušnoj luci, koje se objavljuje u vazduhoplovnim publikacijama podrazumeva mogućnost da vazduhoplovi sleću i bez prethodne najave i da su tada službe Aerodroma prisutne u broju i funkcionalnoj spremnosti koja odgovara kategoriji kako je Aerodrom klasifikovan.

„Zbog racionalnog korišćenja raspoloživog radnog vremena, odnosno mogućnosti da Aerodrom rad svojih službi organizuje onda kada je potrebno avio-kompanijama u svakom pojedinom slučaju: u redovnom saobraćaju, čarter saobraćaju, pri specijalnim namenskim letovima (najčešće za potrebe privrede, za letove iz medicinskih razloga i druge razloge) i pri kargo letovima, aerodrom ostalo vreme rada službi organizuje saglasno vremenima koje avio-kompanije najave.To praktično znači da se rad operativnih službi aerodroma, pa i otvorenost aerodroma, prilagođavaju u skladu sa stvarnim potrebama i time se racionalnije koriste resursi“, istakli su u niškom aerodromu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button