Promo vesti

NOVO! Multislajsni skener (MSCT) samo u Dijagnostičkom centru NEO MAG!

NEO MAG prvi je dijagnostički centar u ovim krajevima u kojem je počeo sa radom Multislajsni skener!

Multislajsnim skenerom obavlja se pregled multislajsne kompjuterizovane tomografije (MSCT), koja predstavlja dijagnostičku metodu snimanja određenih delova tela uz upotrebu jonizirajućeg zračenja.

Prilikom pregleda koriste se kontrastna sredstva na bazi joda koja omogućavaju da na osnovu bojenja ili nebojenja određene promene možemo reći da li je ona beningna ili maligna i da procenimo njene granice širenja, što je od velike važnosti pri operaciji.

„Iako je jonizirajuće zračenje prisutno ukoliko se pregled radi adekvatno i onda kada je to potrebno, ta doza nije štetna po zdravlje, a korist od pregleda se velika. Takođe, ovim pregledima moguće je i stadiranje bolesti.“, ističu iz NEO MAGA.

Kada se koristi skener?

Skener je metoda koja se koristi kod pregleda koštanih struktura, kod hitnih stanja kao što su krvarenja i šlogovi, kod snimanja pluća i kada je u pitanju MSCT angiografija krvnih sudova. Pored ovoga, skeniraju se i organi abdomena i male karlice.

Velika prednost ovog skenera je u tome što se nakon skeniranja dobijaju se veoma tanki slojeviti preseci skenirane regije čime je moguće sagledati sve organe adekvatno.
NEO MAG
IX brigade 1
018 520640;
018 520174;
065 3520640
Facebook

 

Brigu o zdravlju prepustite najboljima – Vaš NEO MAG!

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close