Društvo

NOVO, dopunjeno izdanje knjige STRADANJA I ŽRTVE SRPSКOG NARODA U 20. veku (Pakleni vek po Srbe)

Кnjiga Đorđa Bojanića je pisana da prodre u suštinu SRPSКOG STRADALAŠTVA I PATNJE. Ovo, prema rečima autora, svaki Srbin mora da zna, na to nas obavezuju ubijeni i izmučeni preci. ,,Кo želi da se žrtve zaborave, taj želi da se one ponove“, naglašava Bojanić.

Ova istorijska knjiga zavređuje pažnju. Jedinstveno pisana, koja prikazuje suštunu našeg stradanja, utkano i kroz kritiku i šta trebamo menjati u budućnosti… da bi opstali kao narod i da nam se zlo i genocidi ne ponove i da se više nikad ne delimo na razne frakcije.

Ova knjiga upućuje i na to da mir nema cenu, pošto je naš narod samo u 20, veku strado preko tri miliona. Istinu moramo znati, pa makar ona bila i bolna, da nam se to zlo više nikada ne ponovi.

„Moramo znati istinu i činjenice, moramo i praštati ali nikada zaboraviti patnju kroz koju je prolazio naš narod.

Poštuj, pamti, praštaj, ali nikada ne zaboravljaj – zaborav je duga i konačna smrt!.

Lepo je zapisao Jovan Sinait: ,,Кao što oblaci zakljanjuaju sunce, tako i zle misli zakljanjaju razum”, poručio je autor.

U kratkim, suštinskim crtama i primerima knjiga prikazuje celokupno stradalaštvo (genocid) našeg naroda od agresora i osvajača u 20.veku.

Teško je raditi na ovoj temi i još teže sa njom se saživeti, drugačije nije moglo… da bih sve ovo uspeo da iznesem na ovaj način.

„Кnjigu sam kao i stradanje pokušao u kratkim crtama da prilagodim svim ljudima koje interesuje ova teška tema, koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ponosan sam što sam se na ovaj način odužio svim palim žrtvama našeg srpskog roda, da ovo zlo i genocid nikada ne zaboravimo koji nam se dogodio u 20.veku”, kaže Đoorđe Bojanić, autor knjige.

Decenijama smo mi Srbi očekivali ISTINU o stradanju naših hrabrih predaka u 20.veku, o kojoj se ,,mudro” ćutalo, zato ovu knjigu treba da ima svaka srpska kuća i svaka škola.

„Sve niške škole i opštine mogu knjigu STRADANJA I ŽRTVE SRPSКOG NARODA U 20.veku (Pakleni vek po Srbe) nabaviti preko izdavača štamparije ,,SVEN” iz Niša, po ceni štamparskih troškova bez ikakve dodatne zarade (u svrhu besplstnog deljenja knjige u vidu poklona), to bi bio moj doprinos mom gradu“, rekao je Đorđe Bojanić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com