Promo

Noviteti u restoranu DICIOTTO Italian cuisine

Kao što su u restoranu DICIOTTO ITALIAN CUISINE i obećali pre pola godine, kada su počeli sa gastronomskim radom, ponovo imamo priliku da se upoznamo sa nekim novim vinima iz italijanskih regija i novim specijalitetima koji se tradicionalno spremaju na tim prostorima.

Kao što smo već i navikli, tu su i neki noviteti koji su tzv. signature dish – jela koja su unikatna kreacija DICIOTTO kuhinje.

Za početak, prvoklasna italijanska rakija od grožđa GRAPPA SARPA DI POLI. Za nju se koriste grožđa Merlot i Cabernet.  

Kada je trenutak da se pojede nešto „na kašiku“, ZUPPA DI AGNELLO, jagnjeća čorba sa šmekom i aromama Italije koja je nepogrešiv izbor za ove jesenje dane.

Za sve one kojima već nedostaje toplo leto, kao i more i sve što ono pruža, DICIOTTO je pripremio NERO I pasta IL MARE NERO sa sipinim mastilom koje ovim specijalitetima daje poseban ukus. Kako to mastilo zna da ostavi svoju crnu boju u ustima i na zubima, u restoranu DICIOTTO Italian cuisine preporučuju neko od par potpuno novih belih vina iz italijanskih regija Piemont i Veneto čije su arome i mirisi u savršenoj harmoniji sa „morskim“ ukusom ovih jela.

Crni rižoto – DICIOTTO ITALIAN CUISINE

U DICIOTTO Italian cuisine restoranu nisu zaboravili na goste koji se pridržavaju veganskog načina ishrane, tako da su sad u ponudi i dve nove paste, VEGANO BIANCO i VEGANO ROSSO kao i PICA VEGANA, jela koja su spremljena od namirnica koje su isključivo biljnog porekla, uz koje se vina Tamjanika i Sauvignon Blanc odlično slažu, kao i Tavernelo, jedno od najprodavanijih vina u Italiji.

DICIOTTO

Uz postojeće raviole, koje su postale jedan od zaštitnih znakova ovog restorana, dodate su još jedne ručno rađene. Gosti imaju priliku da uživaju i u ukusu SPINACI E FORMAGGIO raviola.

Za ljubitelje konkretnijih zalogaja i crvenih vina, posebno izdvajaju DELIZIOSO POLLO – pileći file punjen edamer sirom, tikvicama i prazilukom, urolan u pančetu koji predstavlja spoj kontrasnih, hrskavih, mekanih i sočnih tekstura.

DELIZIOSO piletina

Pored, sada već među gurmanima poznatog, DICIOTTO bifteka koji se uvek marinara barem 8 dana pre nego što dospe na gril, ljubitelji ovakvog komada mesa sada mogu da uživaju u nekoliko varijanti soseva uz njega. Ljutom sosu, sosu sa zelenim biberom, sosu sa plavim sirom, a ono što posebno ističu i preporučuju kuvarice DICIOTTO restorana je biftek AMARENA koji se priprema sa sosom od višanja, crvenog vina I čilija.

Uz ova jela preporuka je da se odabere neko od italijanskih crvenih vina, Chianti Campoluce, koje se pravi isključivo od organskog grožća, Montepulciano riserva ili Brunello di Montalcino, a odlično se uparuju i vrhunska vina iz Makedonije, kao što je kupaža Aleksandar iz makedonske vinarije Bovin.

DICIOTTO

Pored noviteta u vinskoj karti, nisu zaboravljeni ni ljubitelji koktela za koje su pripremljena dva noviteta i to kokteli NEGRONI i ESPRESSO MARTINI.

Za sve one koji vole da se nakon gastronomskog uživanja i zaslade, pored već proverenih slatkih kreacija, sada su u ponudi i PROFITEROLE i CAPRI TORTA.

Pored veganskih i vegetarijanskih jela, u DICIOTTO restoranu pripremaju i bezglutenske opcije većine pasti koje se nalaze u jelovniku restorana. Takođe i gosti koji poste, mogu za sebe da odaberu odgovarajuća jela.

Pošto smo do sada već imali prilike da uživamo u novim jelima koja su se pojavila na stolovima DICIOTTO restorana i koja do sada nismo imali prilike da probamo u našem gradu, zaista ne treba propustiti ni ovu priliku da uživamo u novim specijalitetima koji nas od očekuju u ovom biseru niške gastronomske ponude.

Petak 13. definitivno nije baksuzan dan, pogotovu ako rezervišete svoje mesto u DICIOTTO restoranu i degustirate neki od novih specijaliteta koji su od danas u ponudi, uz novitete u vinskoj karti koji se savršeno slažu uz nove specijalitete.

 

Dođite da uživamo zajedno!

Jeronimova 26
064 95 83 334
Diciotto italian cuisine
www.diciotto.rs

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button