Društvo

Novinarsko priznanje “Ekran” i Niškim vestima

Centar za istraživanje medijskog prostora (CIMP) dodelio ovogodišnja priznanja „Ekran“ televizijskim novinarima, ali i radijskim, kao i novinarima pisanih medija i portalima. Nagrade su dodeljene na osnovu rezultata istraživanja javnog mnjenja-gledalaca u više kategorija. U istraživanju je učestvovalo 750 ispitanika u periodu od 15.septembra 2018. do 10. februara 2019. godine.

Istraživanje je rađeno u saradnji sa marketinškom agencijom „Poslovne strane“ iz Niša. Za tri najgledanije TV emisije nagrađeni su Ivana Marković, novinarka Prve TV, drugo mesto pripalo je Jovici Milanoviću uredniku i voditelju jutarnjeg programa RTV Belami,a treće Danijeli Ivanković, uredniku emisije „Fokus“ TV Zona plus.

“Za deset godina rada ovo je moja prva nagrada, za bilo koji medij za koji sam radila . Decembra 2017. godine počela sam da radim za TV Prva i zadobila njihovo poverenje. Oni su prepoznali tu iskrenost i nagradili je. Svaki naš dogovor je imao i kritike i pohvale i to je uvek imalo smisla. Svaki podstreh znači. I svaka kriktika znači kada je smislena. Znači i ova nagrada. Kada mi je javljeno da su gledaoci glasali i kada su rekli “mala, slatka, plava” tek tada sam pomislila da sam možda i zaslužila poverenje gledalaca i nagradu . Moju najbliži znaju da se od ranog jutra do kasno uveče maksimalno trudim, a to gledaoci prepoznaju i cene”, kazala je Iavana Marković.

Danijela Ivanković, urednik emisije „Fokus“ TV Zona plus je čestitala ostalim kolegama i naglasila da nagrada koju su novinari danas dobili svima puno znači.

“Nije lako raditi ovaj naš posao. Svi znamo koliko treba truda i rada, a da se sa druge strane ne pruža novčana satisfakcija. Ovo je jedan od onih trenutaka za koji vredi raditi ovaj posao. Ovo je zaista vredna nagrada jer dolazi pre svega od gledalaca”, rekla je prilikom dobijanja nagrade Danijela Ivanković.

Među dobitnicima nagrada su i novinski poslanici koji su bili van uobičajenih kategorija koje su se vrednovale prošle godine.

Portal Niške vesti ove godine prepoznat je kao medij od velikog značaja za informisanje i izuzetnu promociju grada Niša

“Lepo je da i Niš ima nagrade gde prepoznaje trud i rad novinara koji su svakodnevno na terenu i nastoje da informišu građane Niša . Niške vesti su mlad portal, postojimo tek pet godina i drago mi je da su Nišlije, naši čitaoci prepoznali značaj informisanja putem internet portala i uloge koje Niške vesti imaju. Internet portali su u ekspanziji i sve više ljudi se informiše putem onlin medija, jer sve manje imaju vremena da gledaju televiziju i tradicionalne medije”, rekla je Violeta Miličević, urednica Niških vesti.

Specijalno priznanje van kategorije dobila i dugogodišnji novinar Narodnih novina Vesna Petrović za tekstove iz oblasti društva i kulture.

“Srećna sam što sam dobila nagradu. Posebno što radim za pisani medij, novine, jer se ove nagrade uglavnom dodeljuju televizijskim novinarima. Smatram da se na ovaj način pokazuje da se čitaoci vraćaju pisanim medijima, da novine nisu “zaboravljene” i “ mrtve” kao što neki imaju običaj da kažu”, rekla je Vesna Petrović.

Nikola Panić vlasnik i urednik Bum radija i Portala 018 takođe je danas primio je nagradu van uobičajenih kategorija.

“Bum radio je ove godine dobio priznanje pre svega je je organizovao obeležavanje Svetskog dana radija. Od 2011. godine , na inicijativu Ujedinjenih nacija se obeležava Svetski dan radija. Ove godine počelo je obeležavanja ovog dana i kod nas. Nadam se da će to biti tradicija koja će i nadalje negovati naše udruženje , koje u svom sastavu ima Bum radio i Gradski portal 018. Veliku zahvalnost dugujemo Centru za istraživanje CIM i želimo da se zahvalimo slušaocima i čitaocima”, rekao je Panić.

Zdravko Stojnić, direktor CIMP-a je kazao da je ovo osma godina, posle dve godine pauze, da se dodeljuje ova nagrada.

“Ono što je najbitnije i najinteresantnije su komentari koje gledaoci postavljaju prilikom ispitivanja. Davali su nam sugestije koje smo mi prihvatali i tako su nam, šlagort za nastavak rada. Drago mi je da održavamo ovaj kredibilitet. Dodelili smo nagrade i prošle godine. Znamo u kakvoj su situaciji svi novinari koji se bave ovim poslom. Teška je i drušvena i materijalna situacija i mala podrška našem radu mnogo znači svima nama”, rekao je Zdravko Stojnić. „Smatramo da je podrška novinarima i medijama, institucija, odnosno Nišavskog upravnog okruga od velikog značaja za opštu objektivnu informisanost građana“.

U kategoriji emisija jutarnjeg programa nagradu su dobili Dragan Žika Stojanović iz TV Zone Plus i Vladica Jonančić iz NTV NIŠ. Milena Antić niz NTV nagrađena je za popodnevni kontakt program.

U Kategoriji informativnih kontakt emisija nagrada je uručena Ružici Simonović iz TV “KOPERNIKUS” za emisiju “Prizma”.

Za večernju društveno političku emisiju “ Između redova” TV Belamija nagradu je dobila Dušica Dejić.

Za vikend kontakt program nagradu je dobila Svetlana Ceca Petrović za emisiju “Izjava nedelje” TV Belamija.

U kategoriji zabavnog programa za emisiju “Subotom” RTV Belami nagrada je pripala Miroljubu Jovanoviću.

U oblasti sportskog programa nagrađena je emisija “ Tajm aut” i TV KOPERNIKUS, i novinari MIilan Kostć i Nikola Šipovac.

Po prvi put nagrade su dodeljene i za medijske radnike odnosno kuće van Niša. Uručene su Svrljiškim novinama, Radio Aleksincu i Radio Koprijanu” iz Doljevca za uspešno izveštavanje na lokalu.

agrade su novinarima uručene u restoranu “Stambolijski”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com