Društvo

Novinar koji poznaje narav zmija

Novinari su poznati kao univerzalne neznalice, ili sveznalice, kako god kome odgovaralo. Joca Vasić je jedan od njih, veliki je ljubitelj prirode i tvrdi da se zmija ne treba plašiti, samo im treba poznavati narav.

Jocu Vasića je šira javnost upoznala preko priče o gorkom novinarskom hlebu, kada je štrajkovao glađu zbog nehumanog odnosa poslodavca prema medijskim radinicima u Narodnim novinama u kojima je radio više decenija. Da podsetimo,  štrajk glađu okončao je oktobra prošle godine, ali kako kaže, nije prestao da se bori za prava novinara.

Međutim, ova priča je dugačija, iako nikada  ne treba izgubiti iz vida da je upravo novinarska radoznalost Vasića dovela do pitona koji je, te 2007. godine, pripadao mađioničarima iz Vojčinaca kod Žitorađe.

“Imali su tri pitona u to vreme”, priseća se niški novinar i dodaje da u to vreme nije imao bradu.

Jovica Vasic sa pitonom

 Druga fotografija nastala je pre nekoliko godina.

“U pitanju je vodena zmija koju zovu vodarica ili ribarica. Slika je iz Sićevačke klisure”, objašnjava Vasić koji je i veliki ljubitelj prirode.

Na trećoj fotogafiji je smuk  koga je Joca uhvatio u svom dvorištu u Niškoj Banji.

“Slikao sam se sa njim i posle ga pustio, jer su u pitanju korisne životinje. Ove slike sam objavio da bih onima koji se plaše zmija pokazao da nisu opasne koliko se misli. Naravno, hoće da ujedu, ali ako im se poznaju naravi mogu da se slobodno drže, što naročito potvrđju prve dve slike  jer ih ne držim za glavu”, kazao je.

Novinare možete kuditi i hvaliti, ili biti ravnodušni prema njima. Međutim, istina je da putujući kroz svoj radni vek silom (ili milom) prilika, nauče trista čuda, baš kao i naš kolega Joca Vasić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com