Društvo

Novi zakon u primeni! Za pet dana ČAK 15 postupanja

Za samo pet dana primene novog zakona o nasilju u porodici u Nišu je reogovano već 15 puta, rekla je gostujući u Jutarnjem programu TV Zona Plus Tatjana Stefanović, nadležni zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilastva u Nišu.

“Upravo jutros smo imali postupanje gde je “nasilnik” udaljen iz doma a da je pokušao u isti da se vrati”, rekla je Stevanović.

U narednom periodu država će biti u obavezi da zaštiti potencijalnu žrtvu, jer će ona biti odgovorna ako institucije države ostanu po strani, ne zaustave nasilje ili izostane kazna prema počiniocu krivičnog dela.

“Pozivam sve nevladine organizacije koje se bave sprečavanjem nasilja, da nam se jave jer tako udruženi možemo mnogo više da uradimo“, rekla je nadležni zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilastva u Nišu.

Juče se na tu temu na okruglom stolu pričalo u niškom Višem sudu. U ovom razgovoru učestvovale su sudije, profesori niškog Pravnog fakulteta, advokati, policija i nevladine organizacije.

Srbija je više od dve decenije veka čekala na zakon čija je primena počela prvog dana ovog meseca.

U narednom periodu biće formirani i specijalni timovi, koji će imati sastanke svake druge nedelje.

Ukupno 15 službenika Policijske uprave u Nišu prošlo je obuku, za primenu novog zakona o nasilju u porodici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com