Društvo

Novi vrtić u opštini Palilula, mesto za 270 mališana

Novi vrtić, koji će se graditi, u opštini Palilula, rešiće problem za 270 mališana koji se nalaze na listi čekanje. Vrtić će se graditi u dvorištu Specijalne škole “Bubanj”.

U Kancelariji za ekonomski razvoj i projekte (KLERP) kažu da se trenutno radi na prikupljanju projektne dokumentacije.

“Trenutno smo u procesu prikupljanja dokumentacije, zemljište na kome se planira izgradnja je delom u vlasništvu grada, a delom u vlasništvu države. Kada završimo sa prikupljanjem dokumentacije vrtić će kompletno biti finasiran od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”, kazali su KLERP-u.

Kako dodaju, još uvek se ne zna koliko će sredstava biti potrebno da se ulože izgradnju i da će se to znati tek nakon što se završi prva faza prikupljanja dokumentacije.

Direktor “Pčelice” Svetlana Mitić kazala je da će izgradnja ovog vrtića u velikoj meri rešiti problem roditelja čija su deca na listi čekanja.

“U opštini Palilula trenutno je na listi čekanja 338 mališana, ta lista se stalno menja, ali kapacitet vrtića koji se gradi je 270 mesta, tako da će taj vrtić rešiti problem ovoj opštini”, kazala je Mitić.

Ona dodaje da se vrtić u Brzom Brodu gradi i da se nada da će biti gotov do kraja godine.

“Kada se završe ova dva vrtića rešićemo veliki problem sa nedostatkom mesta u vrtićima. Grad je veliki i verovatno će nam biti potrebna još dva velika vrtića kako bi se liste čekanja svele na minimum”, kazala je Mitić.

Trenutno se na listi čekanja nalaze 1.630 mališana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com