Sport

Novi uspeh niških streličara

Povodom obeležavanja 40. godišnjice Streličarskog kluba “Pančevo” minulog vikenda održan je streličarski turnir u Pančevu.  SK “Niš” nastupio je prema mogućnostima, sa šestoro članova, i uspesi i ovog puta nisu izostali, kako navode iz ovog kluba.

U seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović je bio standardno dobar i u kvalifikacijama je zauzeo prvo mesto sa 567 poena. Kroz eliminacije je sve svoje protivnike savladavao sve do finala gde je ovog puta Velimirović Jovica iz SK Velos bio bolji te je Mihajlo na ovom takmičenju poneo srebrno odličje.

U juniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom, Marko Vulić je sa 528 poena osvojio zlatnu medalju ostavivši drugoplasiranog i trećeplasiranog kolegu za čak 70 poena iza sebe.

U konkurenciji kadetkinja olimpijskim lukom, Danica Nikolić je sa 500 poena bila druga u kvalifikacionom delu takmičenja, kroz eliminacije stigla je do borbe za bronzanu medalju koju je i osvojila u zanimljivom meču protiv prvoplasirane Goleš Alise iz SK Dif.

U konkurenciji seniora golim lukom, Dejan Stojanović je sa 503 poena bio treći u kvalifikacijama, no kroz eliminacije Dejan je popravio svoju poziciju i na kraju stigao do finala gde je na žalost u meču koji je bio neizvestan do poslednje strele izgubio od Mažing Roberta iz SK Pančevo rezultatom 6-5. Poslednja strela je odlučivala pobednika. U istoj konkurenciji Petrović Veljko i Majović Dragoljub su podelili sedmo mesto sa identičnim učinkom u eliminacijama.

Naša ekipa u konkurenciji goli luk je još jednom odvojila prvo mestu u ekipnom plasmanu.

“Za nas je ovo bilo još jedno uspešno takmičenje i drago nam je što su gotovo svi naši takmičari osvojili medalje. Moglo je da bude bolje, ali ne možemo biti neskromni ni sa ovim uspehom. Još jedan turnir nam preostaje u 2021. godini, i ako budemo imali prilike da putujemo u Bečej nadamo se da ćemo i tamo postići makar iste rezultate ako ne i bolje”, kazali su iz kluba.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com