DruštvoSport

Novi uspeh devetogodišnje Sofije Rodić

Devetogodišnja Sofija Rodić je osvojila bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano  u Sisku, Hrvatsaka. Sofija je novi uspeh ostvarila u konkurenciji takmicara iz šest zemalja, Srbija, Bosna i Hercegovina , Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Slovačka. To  je samo još jedan u nizu uspeha ove mlade Nišlijke koja je prošlu, 2018. godinu završila sa međunarodnim odličjima, a ovu započinje na isti način što samo svedoči o njenoj uzlaznoj liniji kada se radi o sportskim uspesima.

“Ono što je važnije od osvajanja medalje je njen trud i rad da bi došla do te medalje koji nije uopšte lak”, kaže Sofijin tata Petar Rodić. “ To samo potvrđuje njenu upornost da istraje u sportu za koji se opredelila”.

 

Malo je reći da je Sofija dete koje pored talenta ima i jaku volju,  a i veliku ljubav prema sportu za koje do sada u našem gradu skoro da se nije ni znalo. To je povuklo i malo inetresovanje među mladima za sportive na ledu, a posebno za brzo klizanje. Priča postaje još zanimljivija kada se doda i činjenica da se ovim sportom uglavnom bave dečaci. Sofija svojom upornišću, željom i voljom, a posebno uspesima koje postiže razbija ove predrasude.

“Bilo bi nam drago da grad prepozna interesovanje  kod dece za ovaj sport koji postaje sve zanimljiviji mladim generacijama dece”, kaže Petar Rodić. “Svakako da je takmičarima u zimskim sportovima na ledu potrebno ponuditi i bolje uslove za treninge tokom cele godine. Sofija sada trenira na klizalištu u Čairu i veliku zahvalnost za to dugujemo gradu Nišu i Sportskom centru Čair  koji nam je ustupio besplatne termine za održavanje treninga”.

Zajedno sa Sofijom na ledu je za vreme treninga i Petra Marković. Njih dve se za sada bore da Niš dobije još svoje predstavnike i u ovom, za naše podneblje, pomalo neobičnom sportu. Ali stvari se kreću na bolje jer u gradu postoji još zainteresovane dece koja bi rado u zimskim mesecima rolere zamenila klizaljkama.

“Primetio sam da treninge Sofije i Petre posmatraju mnoga deca sa svojim roditeljima koja su klizala u termenu pre njih dve”, dodaje Sofijin tata. “Otuda i smatram da, kada bi bilo boljih uslova za trening bilo bi više deca koja bi se opredelila za ovaj sport, a kada je konkurencija veća i kvalitet kod takmičara raste”, kaže Petar Rodić i dodake:

“Malo je reći da bi i Sofija i Petra bile neizmerno zahvalne kada bi grad imao razumevanja, ali  i mogućnosti, da se u Nišu mapravi jedna roler staza koja bi puno značila i Sofiji i Petri, ali i ostaloj deci, bez obzira sto to nije led jer u toku leta brzinski klizači i na ovaj način mogu da vežbaju”.

Tek što se vratila sa jednog, devetogodišnja Sofija se već priprema za novo takmičenje. Sledeće takmicenje je najjače na kome Sofija učestvuje i biće u Trentu , Italija, a Sofija je obećala da će dati sve od sebe da donese još jednu medalju u svoj grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com