Virus Korona

Novi UKC Niš izlazi iz kovid sistema do Nove godine

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu Zoran Perišić izjavio je danas da se, usled poboljšanja epidemijske situacije, planira da nova zgrada UKC-a do Nove godine izadje iz kovid sistema.

Perišić je rekao da će Klinika za infektivne bolesti i dalje biti u kovid sistemu. Prema podacima niškog UKC-a, u “crvenoj zoni” nove zgrade te zdravstvene ustanove hospitalizovano je 36 pacijenata. Na Klinici za infektivne bolesti, dečijem kovid odeljenju i na Klinici za ginekologiju na lečenju je 35 pacijenata, a medju njima i dvoje dece. Nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu ušla je u kovid sistem 10. septembra, nakon puna tri meseca normalnog rada.

Klinika za infektivne bolesti u Nišu takodje je tokom leta bila bez obolelih od korona virusa, a malobrojni pacijenti kojima je u tom periodu bila potrebna hospitalizacija upućivani su u kruševačku kovid bolnicu. Podaci niškog Doma zdravlja pokazuju da se korona virus poslednjih dana laboratorsijski potvrdi kod 20 do 30 obolelih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com