Sport

Novi teren Radničkog sa hibridnom travom spreman za utakmice

Radovi na obnovi terena za Fudbalski klub Radnički završeni su jutros, a na terenu je postavljena hibridna trava koja je 30% hibridna i 70% veštačka.

Radovi na obnovi terena na Čaioru završeni su jutros, a u kvalitet radova uverio se i sam gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Na terenu je postavljena hibridna podloga, koja je mešavina prirodne i veštačke trave.

Dejan Propadalo, direktor kluba, istakao je da su radovi uključivali i štepovanje veštačkom travom specijalnom mašinom koja se koristi samo u Engleskoj i nije dostupna u drugim delovima Evrope.

Teren će za 20 dana biti spreman za prvenstvene utakmice

Prema rečima Dejana Propadala, direktora fudbalskog kluba Radnički, radovi na izgradnji novog terena koštali su blizu 800.000 evra. Novac je obezbedio Fudbalski savez Srbije i bio je namenjen niškom klubu, a oni su ga preusmerili na obnovu travnate podloge. Radove je izvodila engleska firma PRDC pod nadzorom UEFA.

Teren će za upotrebu biti spreman za 20-ak dana pa se očekuje da će prvi meč na novoj podlozi biti protiv subotičkog Spartaka, nakon reprezentativne pauze u Superligi Srbije.

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović uverio se u kvalitet radova i tom prilikom je i najavio ambiciozne planove za unapređenje sportskih objekata u gradu.

Pavlović je naglasio značaj stadiona Čair za Niš i Radnički i istakao da će grad nastojati da poboljša stanje ovog istorijskog sportskog brenda.

„Stogodišnja tradicija Radničkog je od izuzetne važnosti za naš grad i ono što nas karakteriše“, rekao je Pavlović, dodajući da grad Niš planira značajna ulaganja u infrastrukturu sportskih objekata.

Pavlović je otkrio planove za rekonstrukciju stadiona Čair, naglašavajući da će se gledati da kapacitet bude između 15.000 i 20.000 mesta, kao i opcija da stadion bude bez atletske staze.

Ako se odluči za ovu opciju, grad će razmotriti alternativne lokacije za atletsku stazu.

„Moderni stadioni na svetu se grade na sličan način, a Niš zaslužuje svoj moderan stadion,“ zaključio je Pavlović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. TAKO JE,STADION BEZ ATLETSKE STAZE,PORUŠITI OVO I NAPRAVITI MODERAN STADION,OVO SA ATLETSKOM STAZOM NE LIČI NA NIŠTA, ONA I NIJE U UPOTREBI,PODRŽAVAM TO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com