Društvo

Novi sistem grejanja objekata na izvorištu Mediana, ekološki najprihvatljiviji

Кrajem protekle nedelje su na lokaciji izvorišta Mediana, JКP“Naissus“ Niš, završeni radovi na izgradnji unutrašnje gasne instalacije sa samostojećim gasnim genaratorom. Ovaj sistem koji kao energent koristi prirodni gas od danas je zvanično počeo sa radom i predstavlja novi izvor toplotne energije za sve objekte na izvorištu Mediana.

Izgrađena je unutrašnja gasna instalacija u dužini od 400 metara i treba istaći da postojeći sistem za snabdevanje toplotnom energijom, može da funkcioniše kao alternativa, tako da prelazak sa jednog sistema grejanja na drugi je jednostavan i brz. Uključenjem novog sistema grejanja u prvom redu se obezbeđuje višestruka zaštita životne sredine. Sa jedne strane ostaje čist vazduh a sa druge isključujemo rizik od uticaja lož ulja na izvorište podzemnih voda.

Goran Milosavljević, vd direktora JKP “Naissus”

“Osim ekološkog benefita imamo i ekonomski, jer ovime dobijamo kontinuirano snabdevanje energentom, bez neophodnosti planiranja količina i sve to uz značajnu finansijsku uštedu za naše preduzeće”, kratko je obrazložio v.d. direktora JКP“Naissus“ Niš, Goran Milosavljević.

 

Novi sistem za grejanje povećava ekonomičnost, pouzdanost i efikasnost grejanja u objektima i postrojenjima na izvorištu Mediana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com