Kultura

Novi roman vunderkinda niške književne scene – „Izgubljena sećanja“

Nakon zapaženog uspeha koji je izazvao njegov prvenac „Zarobljene duše“, mladi niški pisac Antonije Ranđelović je objavio novi roman pod nazivom „Izgubljena sećanja“.

Iako su mnogi očekivali da će se baviti sličnom tematikom, odnosno trilerom i teorijom zavere, Antonije se uhvatio u koštac sa nesvojstvenim žanrom za muškog pisca. Naime, napravio je oštar zaokret i napisao jednu jako emotivnu priču. I učinio je to na maestralan način.

Antonije je mnogo puta istakao da ne želi da bude žanrovski pisac, da želi da se igra žanrovima i da ih kombinuje. I u ovom slučaju je ostao dosledan sebi i svom poimanju bavljenja književnošću.

“Roman je u suštini ljubavni, ali je i mnogo više od toga. Prožet i porodičnom dramom, pa začinjen primesama romana toka svesti i fantastikom. Rezultat svega toga su „Izgubljena sećanja“”, kaže za NIške Vesti Ranđelović.

Glavni junak nakon desetak godina dolazi u svoj rodni grad. Susreti sa ocem, prijateljima, drugovima iz mladosti i bivšim devojkama, otvaraju Pandorinu kutiju iz koje na svetlost dana izlaze davno zaboravljeni događaji koji izazivaju buru potisnutih i uspavanih sećanja i emocija: ljubav, mržnja, nostalgija, strast, požuda, preispitivanje, razočarenje, kajanje, praštanje…

„Izgubljena sećanja“ vas navode na razmišljanje i preispitivanje donešenih životnih odluka. Roman izaziva snažne emocije i toliko je realan da svako od nas u njegovim redovima može pronaći deo sebe i svog života, istiće Ranđelović.

Roman „Izgubljena sećanja“ u izdao je Medivest KT iz Niša.

Antonio Ranđelović, pisac;Foto: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com