Društvo

Novi razgovor u okviru serijala „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

U prostorijama EU info kutka biće organizovan novi književni razgovor „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ koji će se održati u petak 5. maja od 17 časova. Ovog petka gošća će biti pesnikinja Ognjenka Lakićević sa kojom će razgovor voditi  Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ je da zajedno sa istaknutim  književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu, saopštio je EU Info kutak.

Ognjenka Lakićević popularna je pesninjika, muzičarka i osnivačica benda Autopark. Njene zbirke pesama izraz su borbe za pravedniji i osećajniji svet, za preživljavanje empatije u narastajućem otuđenju, za veću hrabrost i odgovorniju samosvest. Iako naizgled individualna i ljubavna, nežno upakovana u mikrouniverzum, Ognjenkina poezija dotiče se i globalnih tema, brojnih znakova za uzbunu sa kojima se svaka indivua sudara, strepnjom šta će čovek postati. Kao takve, njene pesme pružaju laku identifikaciju velikom krugu čitalaca, kojima Ognjenka pesnikinja postaje „vodič kroz požare“ i inspiracija za unutrašnji rast.

Svi koji žele da prisustvuju razgovoru sa Ognjenkom Lakićević potrebno je da popune prijavni formular:  https://euinfo.civicatalyst.org/zene_stvaraju_ognjenka_lakicevic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button