Društvo

Novi protest u Nišu obeležiće pitanja i poruke za gradsku vlast

Građanski protest “NIŠ PROTIV NASILJA” ponovo će biti održan večeras, a okupljanje je zakazano u 19 časova ispred kabineta gradonačelnice.

Prema najavama organizatora, protestni skup če voditi asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Vukašin Stanojević, a govoriće i Dimitrije Dimić student prava koji je štrajkovao glađu ispred zgrade predsednika Srbije u Beogradu. Na protestu će govoriti i Brankica Mitrovska meštanka Dadinaca.

“Obzirom da protestna šetnja neće biti organizovana, pozvali smo građane da na protestno okupljanje ponesu transparente sa pitanjima i porukama za gradonačelnicu i gradsku vlast ili to upišu na štandu koji će biti organizovan za to”, navode u saopštenju.

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zatražena je, takođe, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Organizatori protesta u Nišu su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com