Društvo

Novi protest Nišlija sa inicijativom za donošenje Odluke o dodeli besplatnih udžbenika za sve đake

Dvanaesti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu biće održan u petak 1. septembra, a okupljeni će ići u kraću protestnu šetnju kroz centar grada. Okupljanje je zakazano ispred Gradske kuće sa početkom u 19.00 časova.

Uz standardne zahteve koji se ističu od početka protesta, zahtevaće se i da svi učenici u Nišu dobiju besplatne udžbenike.

Prema najavama organizatora protest će voditi Danijela Vujošević, građanski aktivista.

“Gogovoriće Nebojša Blagotić samostalni policijski inspektor koji je sklonjen sa posla usled savesnog i odgovornog obavljanja istog, u znak podrške smenjenim inspektorima Milenkoviću i Mitiću i kao roditelj troje dece”, kazali su organizatori.

Nakon govora biće organizovana protestna šetnja ulicom 7 juli – Kralja Stefana Prvovenčanog – Sinđelićev Trg – Nikole Pašića do Skupštine Grada Niša, gde će posle obraćanja još jednog govornika biti ostavljena Inicijativa i apel građana za donošenje “Odluke o dodeli besplatnih udžbenika za sve osnovne škole na teritoriji grada Niša”.

Pored navedene Odluke Inicijativa se odnosi i na Predlog da se Rebalansom Budžeta Grada Niša za 2023 sagleda pozicija i obezbede sredstava a novac potrošen za nabavku udžbenika refundira roditeljima, navode u saopštenju.

Protest organizuju predstavnici stranaka Zajedno – Moramo, Zeleno- levi front – Ne damo Srbiju, Narodna Stranka, Narodni pokret Srbije, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka i Pokret Slobodnih Građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com