Društvo

Novi prostor i bolji uslovi lečenja na Klinici za kardiologiju

Novi prostor, bolji uslovi lečenja i savremenija dijagnostika obeležili su ovu godinu rada na niškoj Klinici za kardiovaskularne bolesti, istakao je direktor Klinike, dr Tomislav Kostić, povodom obeležavanja slave Svetih vrača Kozme i Damjana. Slavski kolač je presekao otac Cincarević uz sasluženje sveštenika Saborne crkve u Nišu, a svečanom činu sečenja slavskog kolača prisustvovao je Milutin Timotijević, rektor Bogolsovije u Nišu.

“Dve godine za redom obeležavamo slavu u novim prostorijama poštujući tradiciju”, kazao je profesor dr Tomislav Kostić. “Danas obeležavamo Svete Vrače, naše prve lekare iskazujući tako i poštovanje  svim našim učiteljima do dana današnjeg. Naša je želja da imamo što manje  bolesnih, a da sa naše klinike odlazi sve više zdravih i srećnih pacijenata. Niška kardiologija se, kao referentna ustanova na ovim prostorima, trudi se da  svojim modernim terapijskim metodama tome i doprinese”, kazao je Kostić.

On je dodao da su kardiovaskularne bolesti danas najrasprostranjenije, a da bi se lekari suočili sa njima moraju da prate najsavremenije trendove u lečenju pacijenata.

Foto: V. P.

“Na dobrom smo putu, u  lečenju pacijenata primenjujemo sve ono što se primenjuje, kako u evropksim, tako i svetskim ustanovama, a koje je doneo 21.vek”, dodao je Kostić.

Prelaskom u novi Klinički centar Klinika za kardologiju je dobila i novu angio salu.

“Ono što je u perspektivi to su elektrofiziološke procedure čime bi se zaokružila priča o interventnoj kardiologiji u ovom regionu. Naš najveći resurs je kadar. Svi zaposleni na klinici su dobro obučeni, iskusni medicinski radnici koji se svakog trenutka nalaze u službi pacijenata koji su sigurni u njihovim rukama”, istako je Kostić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com