Društvo

Novi prevoznici stigli u Niš

U Gradskoj kući danas su potpisani ugovori između Direkcije za javni gradski prevoz i predstavnika prevoznika čiji će autobusi saobraćati na ulicama Niša. Od 1. februara Nišlije će se i zvanično, u narednih sedam godina, voziti autobusima prevoznika “Niš ekspres”, “Lasta” iz Beograda i “Strela” iz Obrenovca.

Sa prevoznicima ugovor je potpisao direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić.

“Ovo je kruna jedne aktivnosti koju je Direkcija sprovodila u prethodne dve godine, počevši od izrade studije o javnom prevozu, sprovođenja javne nabavke, do zaključenja ugovora, koji će biti znatno bolji od dosadašnjeg”, rekao je Milić.

On je dodao da ugovor podrazumeva nove, niskopodne autobuse, sa obaveznom rampom za osobe sa invaliditetom i klimom koja će u letnjim mesecima morati da radi.

Foto: P. V.

Milić je, takođe, izjavio da će biti uvedene i nove linije, kao i 400 hiljada kilometara više na godišnjem nivou.

“Zonski tarifni sistem je umesto dosadašnje četiri podeljen na tri zone, treća i četvrta su spojene u jednu zonu, a cena karte je ostala kao i do sada za treću. Najbitnije pomeranje granice između prve i druge zone odnosi se na stajalište kod Trošarine, gde se završavala prva zona. Sada je ta granica pomerena do stajališta kod Ekonomske škole, tako da će svi koji idu do tamo plaćati cenu za prvu zonu”, izjavio je Milić.

Još neka stajališta iz druge zone pomerena su u prvu, prvenstveno na prigradskim linijama, rečeno je na konferenciji.

“Lasta”, sa svojim strateškim partnerom “Strelom”, po prvi put će se naći na ulicama Niša. Direktor “Laste” Vladan Sekulić obećao je kvalitetan prevoz.

“Koliko smo odgovorno prišli ovom poslu, govori činjenica da smo, samo za ove potrebe kupili 25 novih vozila, koja će od 1. februara, biti na ulicama Niša”, poručio je Sekulić.

“Lastini” autobusi, pored klime i rampe za osobe sa invaliditetom, biće opremljeni i video nadzorom i USB punjačima, istaknuto je prilikom obilaska dva Lastina autobusa koji su bili parkirani ispred Gradske kuće.

Foto: P. V.

Iz “Niš ekspresa” poručili su da Niš, napokon, dobija prave prevoznike.

“Delatnost javnog prevoza ima veliki značaj i obavezu. Za dobar gradski prevoz potrebna su dobra vozila, dobra logistika i ono što je najvažnije profesionalno bavljenje tim poslom”, rekao je zamenik generalnog direktora “Niš ekspresa” Novica Tasić na potpisivanju ugovora.

Foto: P. V.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je novi sedmogodišnji ugovor posledica svih zahteva, očekivanja i primedbi i sugestija građana Niša.

“Verujem da je Direkcija uspela da sve primedbe koje smo mogli da čujemo u prethodnom periodu sublimira u novi ugovor, koji za posledicu ima nove autobuse, sa višim standardima, sa svom neophodnom opremom, veći broj polazaka i produženje linija”, istakao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com