Virus KoronaZdravlje

NOVI PODACI NE OHRABRUJU: Ponovo preko 5.000 zaraženih. Preminula 31 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je od koronavirusa obolelo još 5.446 osoba, dok su od poslednica preminule 32 osobe, što je najviše u poslednjih nekoliko nedelja.

Ministarstvo zdravlja objvilo je da je na bolničkom lečenju 4.859 pacijenata, od kojih je 209 na respiratorima.

Testirano je 18.288 osoba, ukupno 3.200.383.

Od početka pandemije prošle godine, od koronavirusa obolelo je 531.558 osoba, dok je 4.810 preminulo, a procenat smrtnosti je 0,90 odsto.

Raste broj obolelih i hospitalizovanih u bolnicama širom Srbije. Najviše novoobolelih registrovano je u Beogradu, ali je i Niš već danima po broju zaraženih koronavirusom u samom vrhu.

Dr Miodrag Stojanović iz laboratorije “Vatreno oko” rekao je za RTS da zabrinjavaju cifre u Nišu, gde je zabeležen najviši broj prvih pregleda – oko šest stotina.

“Ako se posmatra Gausova kriva, odnosno uzlazni njen uzlazni deo, taj deo je veoma strm, što znači da je broj novootkrivenih slučajeva iz dana u dan sve veći, objasnio je Stojanović.

Procenat pozitivnih je jako je veliki, upozorava Stojanović i dodaje da je broj pozitivnih na dnevnom nivou veći nego u decembru.

“Dva dana smo imali procenat pozitivnih 53 i 54, što definitivno nije normalno i nije uobičajeno”, navodi Stojanović.

Što se tiče vakcinacije, kaže da protiče kako treba. “Mi smo u Topličkom i Nišavskom okrugu dali 148.000 vakcina”, navodi Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com