Promo

Novi početak? Uvek ustani, nastavi da počinješ iznova (VIDEO)

U narednom predavanju Devida Ašerika govori se o duboko ukorenjenoj ljudskoj ideji da želimo novi početak. Želimo da budemo bolji nego ranije – želimo da budemo bolja verzija sebe, ističe ovaj predavač.

Ašerik ovo predavanje počinje tako što napominje da su roditelji prilično pogođeni kada je njihovo dete neuspešno i umesto da ih utešimo i pomognemo da na neki drugi način deca prevaziđu problem – većina nas upravo osuđuje postupke i podseća na davno zaboravljene greške, što nije ispravno. Predavač uz osmeh poručuje da ovaj recept svi mi primenimo i na svoje partnerske odnose.

Broj 7 je veoma bitan u Bibliji, on označava savršenstvo. Kako Ašerik napominje, Bog je rekao da nekome možeš da oprostiš sedam puta.

Iz pitanja zašto neko pada u prenetom smislu, zašto doživljava neuspeh, odgovor je – Zato što uvek ustane. Jer iz položaja na dnu – ne može da se padne, i to je suština, zato predavač poručuje UVEK USTANI, NASTAVI DA POČINJEŠ IZNOVA!

Subota je restart za svaku sedmicu, a Ašerik potop upoređuje upravo sa restartom.

Ašerik kroz obične ljudske priče predstavlja probleme koji su predstavljeni u Bibliji i upoređuje ih, svodi na vrlo razuman nivo kako bi svako od nas razumeo poentu predavanja.

Uz puno duhovitih doskočica, on predavanje čini zanimljivim. Uz njegovu gestikulaciju i pokrete prosto je nemoguće da ga ne pratite dok govori.

Ašerik na samom kraju ovog zanimljivog predavanja ističe da se biblijska slika svodi na jednu osnovnu stvar – za vernika: vaša prošlost je sređena, vaša sadašnjost je osigurana i budućnost je zagarantovana, jer je Bog tako dobar.

Više na ovu temu možete da pročitate na Traganja.org.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com