Društvo

NOVI PARKING PROSTOR KOD AUTOBUSKE STANICE: „Rovče“ pod naplatom od ponedeljka

Uređeno parkiralište „Rovče“ biće u zoni naplate parkiranja od ponedeljka, 16. novembra, saopštilo je JKP “Parking servis”.

Parking prostor u podnožju zidina niške Tvrđave, a odmah uz sportski kompleks pod istim nazivom, godinama je bio zapušten i služio je kao deponija.

“Na inicijativu građana proteklih par dana JКP „Parking servis“ i JКP „Mediana“ radili su na uređenju prostora. Čitavo parkiralište je očišćeno, uklonjen je otpad, urađena je dezinfekcija i postavljeno je novo javno osvetljenje koje će umnogome olakšati potrebe vozača”, ističu u ovom preduzeću.

Sređeno i osvetljeno parkiralište imaće oko 90 parking mesta, od čega četiri parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Foto: JKP “Parking servis”

Prema najavama gradskog većnika resorno zaduženog za komunalne delatnosti, od sledeće godine ovaj prostor, kao i sportski kompleks Rovče biće u redovnom programu održavanja.

“Meni je drago da je ova inicijativa došla upravo od građana. Ovaj primer pokazuje šta mogu dva javno komunalna preduzeća u saradnji da urade. Pokazali smo da može da za kratko vreme od jednog neuređenog prostora dođemo do uređenog parkirališta”, kazao je većnik Miroslav Đokić.

Zona parkiranja po kojoj će se parkiranje naplaćivati biće druga, odnosno zelena zona. Sistem naplate putem SMS poruka obavljaće se po započetom satu po ceni od 37 dinara, a vremensko ograničenje parkiranja je 180 minuta. Takođe, biće moguća i kupovina višesatne parking karte koja važi do isteka naplate u danu kada je uplaćena, kao i mesečne, polugodišnje i godišnje parking karte i u tom slučaju ne postoji vremensko ograničenje parkiranja.

Foto: JKP “Parking servis”

Vreme naplate parkiranja je radnim danima od 07 do 21, a subotom od 07 do 14 časova. Nedeljom se parkiranje ne naplaćuje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com