Region

NOVI OBRAZOVNI PROFILI PLUS STIPENDIJA ZA UČENIKE: Upišite srednju školu u Svrljigu

Veoma mali broj škola privilegovan je da turizam izučava na nov, zanimljiv i savremen način – a Srednja škola ,,Dušan Trivunac Dragoš” je od ove godine jedna od njih!

Naime, u Srednjoj školi u Svrljigu, od ove godine uvedeni su novi smerovi, a jedan od njih je ,,Trgovina, ugostiteljstvo i turizam”,,Turističko – hotelijerski tehničar” u trajanju od 4 godine. Za ovaj smer vlada veliko interesovanje, a samo je 30 slobodnih mesta za upis u novoj školskoj 2019/2020 godini.

Posao turističko – hotelijerskog tehničara podrazumeva rad u turističkim agencijama, rad na recepciji, organizacija i smeštaj turista u ugostiteljskim objektima.

U Svrljigu možete i ove školske godine upisati Gimnaziju, opšti smer. Za ovo odeljenje predviđeno je 30 učenika.

Pored toga, osmaci se mogu odlučiti i za trogodišnji smer trgovca ili za Mašinskog tehničara koji traje 4 godine i prima 30 učenika!
OPŠTINA STIPENDIRA UČENIKE SA PO 5000 DINARA MESEČNO

Opština Svrljig, kao i prošle godine, stipendira svakog učenika koji upiše neki od ponušenih profila u iznosu od 5.000 dinara mesečno.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com