Некатегоризовано

Novi niški KOŠARKAŠKI BISER! (VIDEO)

Nikola Petrović iz OKK Konstantina jedan od najboljih igrača Triglav kadetske lige Srbije

Nikola Petrović, 15-ogodišnjak iz Niša nova je nada niške košarke. Pažnju na sebe skrenuo je još kao osnovac, gde je sa uspehom branio boje svoje škole „Stefan Nemanja“. Sada je već učenik sportskog odeljenja gimnazije „9.maj“. Košarkaš je OKK Kontantin iz Niša već 8 godina.

U dresu  OKK Konstantin iz Niša jedan je od najuspešnijih košarkaša jedinstvene Triglav kadetske lige Srbije. Iako timu iz Niša ove sezone nisu „cvetale ruže“ u kvalitetnoj ligi za kadete, Nikola je svojim igrama uspeo da skrene pažnju na sebe. Odlikuje ga brzina, pregled igre i izuzetno precizan šut sa distance. Po uspešnosti šuta za 3 poena, vodeći je košarkaš u ligi. Iako najmlađi, u svojoj ekipi ubedljivo je najefikasniji  i pri samom vrhu liste strelaca cele lige. Partizanu je ubacio 20, Zvezdi 24 poena… Trenutno je u ekipama za kadete u regionalnoj ligi 2005.godište i jedinstvenoj ligi za 2004.godište. Talenat je nesumnjiv, ali prostora za napredak, kako ističe njegov trener Milan Tubić:

“Ove godine kadetska ekipa OKK Konstantin, nastupala je u jedinstvenoj ligi Srbije u konkurenciji 2004.godišta. Pošto je nama osnovni cilj obuka i razvijanje talentovanih igrača, nekoliko igrača 2005. je priključeno starijem godištu, među kojima je i Nikola Petrović. On se u jakoj konkurrnciji, na poziciji plejmejkera, svojim posvećenim radom izborio za mesto u timu. Napredovao je kroz samu ligu. U utakmicama sa najboljim timovima pokazao svoj talenat i luderske sposobnosti. Pored brzine i dobre individualne tehnike Nikola je pokazao da ima odličan šut za tri poena kao i šut iz driblinga, koji jedan od težih elemenata”, naglasio je Tubić.

Za Nikolu važi i jedna krilatica koju Milan Tubić često ističe: “Nikola je najbolji pokazatelj da nije važno koliko si visok, već na kojoj visini možeš da igraš…”

Foto: Sport Juga

“U narednoj sezoni, generacija 2005. kreće u pripreme za kvalifikacije i učešće u jedinstvenoj ligi, a u Konstantinu se nadaju da će kontinuitet učešća u najvišem rangu biti nastavljen: “Mladi i perspektivni momci iz naše ekipe tu stiču veliko iskustvo, a mogućnost za napredovanje je velika. Pored Nikole Petrovića, okosnicu tima čine i Aleksa Ristić (potencijalni kadetski reprezentativac), Aleksa Marković, Petar Ćirić, Aleksa Damjanović..  Sve u svemu dobra podloga za puno napornog rada do promocije ovih dečaka, a nadam se i jednog dana seniorskih košarkaša”, istakao je Tubić.

Za više sportskih vesti iz regiona čitajte SPORT JUGA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com