DruštvoZdravlje

Novi mamograf stigao u Dom zdravlja

Posle dvomesečne pauze ponovo je moguće uraditi mamografski pregled u niškom Domu zdravlja. Kao i do sada pregledi se zajazuju a nadležne službe pozivaju sve žene koje su već imale zakazani termin za ovaj pregled. Uz to što pozivaju žene koje su imale zakazane preglede, iz Doma zdravlja, na osnovu evidencije koju imaju, pozivaju i žene preko 60 godina da se jave na pregled ukoliko to žele.

O termenu kada će im pregled biti zakazan dobiće obaveštenje tokom januara na kućnu adresu ili će ponovo biti pozvane telefonom radi zakazivanja termina.

 “Jedini skrining sa kojim kasnimo je mamograf. Sa dolaskom novog mamografa uputili smo 2.000 poziva i ako to uspemo da uradimo do februara, što smatramo realnim, i saredovno zakazanim pacijentima doći do 50 ili 55 posto budući da u proseku treba da uradimo oko 5 do 6.000 skrining pregleda”, kaže direktor Doma zdravlja profesor dr Milorad Jerkan.

Novi mamograf je u Dom zdravlja stigao pre dve nedelje. Da bi počeo da radi obavljen je prvo servis, a ranije je direktor najavio i obuku lekara za rad na novom mamografu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com