DruštvoEkonomija

Novi konkurs za dodelu bespovratnih para zadrugarima

Treći konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u ovoj godini u ukupnom iznosu od oko 600 miliona dinara, raspisan je 17. jula.

Nove zadruge mogu da računaju na pomoć države do 7,5 miliona dinara, stare zadruge do 15 miliona dinara, a složene će dobiti do 60 miliona dinara. Prioritet prilikom dodele sredstava imaće zadruge sa područja Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i sa područja Kosova i Metohije.

Konkurs za nove i postojeće zadruge biće otvoren do 15. avgusta, a za složene zadruge do 1. septembra.

Detalji konkursa mogu da se pogledaju na sajtu kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića http://www.mbprr.gov.rs

Foto: B. Lj.

U toku je i konkurs grada Niša za subvencionisаnu nаbаvku nove opreme i poljoprivredne mehаnizаcije.

Poljoprivrednici mogu da podnesu zahtev za regres za reproduktivni materijal, kreditnu podršku i zа podsticаje zа investicije u fizičku imovinu.

Konkurs je otvoren i zа podsticаje zа osigurаnje usevа, plodovа, višegodišnjih zаsаdа, rаsаdnikа i životinjа, za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnosti i za podršku mladima u ruralnom području. Zahtevi mogu da se podnesu i za podsticaje za proizvodnju sadnog materijala i sertifikaciju i za podsticaje za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Detalji tog gradskog konkursa mogu da se pogledaju na sajtu Sekretarijata za poljoprivredu http://www.niskoselo.com/

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close